2/3/2022 publicat per: Softeng

La paradoja del castillo de naipes y la importancia de la ciberseguridad


Alguna vegada heu intentat construir un castell de cartes?

És un projecte que requereix un pla ben definit, anar carta a carta - pas a pas - i exigeix posar el màxim focus amb una precisió mil·limètrica perquè cadascuna estigui perfectament col·locada i alineada amb l'anterior perquè, en conjunt, suportin de manera sòlida el creixement vertical del castell. No obstant això, pots tenir les millors cartes amb les vores perfectament alineades i un pols de cirurgià que, tot i així, un factor extern (inevitable) o intern (qualsevol tipus d'incident o error humà) farà trontollar tot allò construït i, en molts casos , que el castell s'ensorri i s'enfonsi amb conseqüències irreversibles.

Analitzar la paradoxa del castell de cartes en el context empresarial, pot ajudar-nos a veure com és de fràgil qualsevol organització enfront dels riscos que subjauen en la digitalització , amb la cada vegada més gran sofisticació de les ciberamenaces i l'auge del treball híbrid, en el molts usuaris es connecten a l'entorn corporatiu des d'equips personals (BYOD) sense protegir.

 

Com saber si estic construint un castell de cartes?

Les empreses i els responsables de cada àrea de negoci tenen el focus en la seva activitat, amb un pla ben definit, carta a carta i alineats amb els objectius estratègics per contribuir a construir una empresa més gran . Tot i això, si ara l'empresa tingués una bretxa de seguretat , disposarien dels recursos i coneixement necessari per detectar-la a temps i solucionar-la?

En aquest entorn hiperconnectat on usem múltiples plataformes i serveis al núvol, has de garantir que tens protegides totes les superfícies potencials d'atacs – identitats, dispositius, aplicacions, dades i infraestructura –. En cas contrari, estàs patint la paradoxa del castell de cartes.

Si estàs connectat, ets vulnerable; és una realitat. De fet, segons les dades més recents d'IDC, el 57% de les organitzacions europees va patir un atac de ransomware que va bloquejar l'accés als seus sistemes el 2021, encara que aquesta no és l'única amenaça a què s'enfronten les empreses. La bona notícia és que l'empresa sí que es pot protegir, a diferència del castell de cartes. La solució? Invertir en ciberseguretat per estar millor protegits davant de les ciberamenaces i prevenir els incidents de seguretat, tant externs com interns.

 

L'impacte econòmic d'una bretxa de seguretat
és habitualment molt superior al que hauria costat evitar-la.”

Carlos Colell, CEO de SOFTENG

 

Per abordar la ciberseguretat és necessari crear una cultura de confiança digital que ens permeti adoptar un model de seguretat Zero Trust, potenciar la seguretat simplificant la seva complexitat ( veure com ajuden les solucions al núvol de Microsoft ) i, finalment, comptar amb l'acompanyament d´un partner que t´aporti la capacitació tecnològica i els recursos adequats.

 

També et recomanem:

La paradoja del castillo de naipes y la importancia de la ciberseguridad

Com evitar patir la paradoxa del castell de cartes per garantir la seguretat digital →

La ciberseguretat és una necessitat estratègiques que, en molts casos, les companyies encara no tenen com a prioritat i genera el que anomenem la paradoxa del castell de cartes: posar el focus únicament al negoci sense protegir l'entorn corporatiu. Com evitar-ho?

 

La paradoja del castillo de naipes y la importancia de la ciberseguridad

Per què la teva empresa hauria d'adoptar una estratègia de seguretat Zero Trust →

Els ciberatacs estan incrementant dia a dia amb més virulència que mai, amb més impacte per a les empreses i amb rescats cada cop més milionaris. No donis res per descomptat, no confiïs en res ni ningú; aquesta és la consigna del Zero Trust o la confiança zero, un model de ciberseguretat que consisteix a eliminar completament la confiança de l'equació. Què podem fer davant aquesta situació cada cop més complexa?

 

<< tornar a l'bloc
FacebookTwitterLinkedInWhatsapp
Cognoms *
Càrrec *
Nº empleats *
Enviant...

Vols rebre els articles al teu correu?


Suscripciones al Blog Rss del Bloc