3/1/2020 publicat per: Softeng

Fin de soporte

Durante2020 diverses versions de productes importants de Microsoft arribaran a la seva data de finalització de suport, el que significa que no hi haurà més assistència tècnica ni actualitzacions. Això no implica que el programari deixi de funcionar, però sí que deixarà de rebre actualitzacions de seguretat amb el risc potencial que això suposa ¿deixaràs la teva infraestructura i els teus aplicacions desprotegides?

Els productes afectats són:

  • Windows Server 2008 i 2008 R2: Cap de soporte14 de gener de 2020
  • Windows 7: Cap de suport 14 gener 2020
  • Office 2010: Cap de suport 13 octubre 2020
  • Exchange Server 2010: Cap de suport 13 octubre 2020

Què significa la fi de suport?

Cada producte té un cicle de vida, i durant aquest temps Microsoft llança noves característiques, reforça la seguretat del producte i corregeix errors.

En el cas de el suport estàndard de Windows 7, Windows Server 2008, Office 2010 i Exchange server 2010 els sistemes han estat sota el suport estès amb el que han rebut actualitzacions de seguretat per a solucionar vulnerabilitats descobertes que posen en perill els equips i servidors. La conseqüència d'aquest cap de suport el proper és:

  • S'acaba el suport tècnic i l'ajuda per part de Microsoft per resoldre errors i problemes.
  • No arribaran més pegats de seguretat, deixant a l'equip exposat a diferents riscos i amenaces i, per tant, a l'empresa.

Com a dada important, en l'últim any es van alliberar més de 30 actualitzacions per solucionar vulnerabilitats descobertes en aquests productes de manera que, si no es prenen mesures, la teva empresa estarà més indefensa davant possibles atacs de ciberseguretat en sistemes, bases de dades i aplicacions. Així mateix, la manca de seguretat pot posar en perill el compliment d'auditories.

Què poden fer les empreses?

Microsoft posa a disposició de les organitzacions les següents opcions per actualitzar aquests productes:

Windows 7
Actualització a Windows 10 Enterprise, la versió més segura de Windows fins a la data, un sistema operatiu especialment pensat perquè les empreses millorin la seva seguretat i la seva productivitat, cobrint més o menys aspectes segons es tracti de la versió Pro, Enterprise E3 o Enterprise E5 .

De totes les versions volem destacar l'Enterprise E5 per ser la que ofereix protecció màxima per a la teva empresa a l'incloure Microsoft Defensar ATP. Si vols conèixer tots els detalls de les diferents edicions et convidem a que consultis aquest article: Seguretat i control per a la teva empresa amb Windows 10

Windows Server 2008 i 2008 R2
En aquest cas Microsoft ens ofereix dues possibilitats:

  • Migrar a Microsoft Azure: Per beneficiar-te, a més de tots els avantatges que t'ofereix Azure, de 3 anys addicionals d'actualitzacions de seguretat gratuïtes.
  • Actualització on-premissa: A la versió actual Windows Server 2016, beneficiant-te de les característiques de la versió i mantenint la protecció de la teva infraestructura fins a la data de fi de suport.

Office 2010
Migrar a l'Office 365 per beneficiar-te de tots els avantatges del núvol i les innovacions més recents dels productes, creant noves formes de col·laboració més eficients.

Exchange Server 2010
Migrar les bústies a l'Office 365 i aprofitar els beneficis de treballar en el núvol i les seves prestacions de seguretat.

El panorama actual obliga les empreses a estar protegides enfront de les amenaces de seguretat ia ser capaços de detectar i respondre ràpidament a aquestes així que no pots jugar-te-deixant a la teva empresa sense actualitzar i vulnerable. Des Softeng, estem compromesos per donar solucions als nostres clients i oferir-los la nostra experiència en aquesta àrea, assessorant i acompanyant-te en tot el procés d'actualització.

Vols saber com podem ajudar-te? Contacta amb nosaltres!


Sí, vull saber més

 

 

<< tornar a l'bloc
FacebookTwitterLinkedInWhatsapp
Cognoms *
Càrrec *
Nº empleats *
Enviant...

Vols rebre els articles al teu correu?


Suscripciones al Blog Rss del Bloc