21/4/2020 publicat per: Softeng

Resumen de nuestro evento: "Cómo acelerar la transformación digital de tu empresa" con Microsoft 365 y Azure

A principis de març vam celebrar a Barcelona una nova edició del nostre esdeveniment "Com accelerar la transformació digital de la teva empresa", aquest any centrat en totes les novetats de seguretat i en descobrir el nou lloc de treball modern amb Microsoft 365.

En aquesta nova edició celebrada a Barcelona a La Pedrera, omplim completament l'auditori amb gairebé 200 assistents, que van tenir l'oportunitat de descobrir de manera comprensible no només com el núvol de Microsoft estimula la transformació digital, sinó com les empreses es poden beneficiar d'ella i créixer, col·laborant i treballant de forma segura i protegint la seva informació confidencial.

Benvinguda i obertura

La jornada va començar amb la xerrada de Santi Oller, director de desenvolupament de negoci de Microsoft. En el seu discurs de benvinguda, va destacar a Softeng com un dels principals partners amb més coneixement i experiència en solucions en el núvol. A continuació, us deixem una part de la xerrada que va fer Santi, en què parla de Softeng:

"Per abordar la transformació digital amb seguretat és important comptar amb companys de viatge que sàpiguen guiar-vos i ajudar-vos i per aquest motiu, vull destacar i reconèixer a Softeng com un dels partners amb més competències Gold de Microsoft que demostra el seu esforç continu en estar a l' dia en tota la tecnologia i innovació que Microsoft posa al mercat. a més és un dels pocs partners a nivell mundial en tenir la competència Gold de seguretat, de fet, quan la van aconseguir el passat octubre, eren un dels dos únics partners a el món en aconseguir-la. "

A continuació, us deixem un resum amb els aspectes claus de les ponències:

Keynote - El que necessiten conèixer els directius per simplificar i accelerar la transformació digital de la seva empresa de manera segura

Carlos Colell, CEO de SOFTENG i Imma Rasero, Partner & Customer Advisor, van començar la seva keynote explicant perquè la transformació digital ha de ser una prioritat per a les empreses, destacant que bàsicament és l'ajuda que tenen les empreses per incrementar el seu avantatge competitiu i marcar la diferència .

Resumen de nuestro evento: "Cómo acelerar la transformación digital de tu empresa" con Microsoft 365 y Azure La transformació es basa en 4 pilars principals que es representen en aquesta imatge de la dreta. Carlos va comentar que duent a terme aquest procés de manera contínua, les empreses podran atreure i retenir talent, créixer i sobretot perdurar en el temps.

Quin és el paper de la seguretat en la transformació digital?

Tot i que la seguretat no és un dels "pilars" de la transformació digital, és un imperatiu que vagi implícita, en cada un dels eixos de la transformació digital. Per facilitar la comprensió del per què, avui dia està cobrant importància el concepte de la confiança digital, que és el conjunt de mesures de seguretat i privacitat que duen a terme les empreses per garantir:

 • Als clients: Que la seva informació estarà segura i serà tractada amb confidencialitat
 • Als empleats: Que treballaran en un entorn modern i segur, sense perjudicar la seva productivitat.
 • Als Partners: Que treballaran en entorns de col·laboració on podran compartir informació de forma segura.

Carlos va comentar que, la base de la confiança digital és la seguretat, però tot i això, lamentablement moltes empreses segueixen sense estar suficientment protegides. En el que portem d'any, el percentatge d'atacs ha augmentat considerablement respecte a anys anteriors i en la majoria de casos aquests incidents s'inicien per credencials compromeses.

Resum del nostre esdeveniment: & quot; Com accelerar la transformació digital de la teva empresa & quot; amb Microsoft 365 i AzureEn aquest sentit, ens van parlar dels incidents que ens trobem habitualment en les Resum del nostre esdeveniment: & quot; Com accelerar la transformació digital de la teva empresa & quot; amb Microsoft 365 i Azureempreses i les seves conseqüències, que representem en la següent imatge:

A més d'això, un incident de seguretat a l'empresa pot produir un greu perjudici als nostres clients, ja que es poden veure compromesos els seus dades i fins i tot els seus secrets i pèrdues de reputació ja que perdem la confiança dels nostres clients i per tant poden anar-se'n.

Seguidament Carlos ens va parlar sobre els errors més comuns de seguretat en les empreses, entre els quals es troba el tenir una estratègia de seguretat basada en contrasenyes; recalcant que les empreses han d'entendre que les contrasenyes d'algun usuari quedaran exposades segur, tard o d'hora i per tant s'han de prendre noves mesures com, per exemple, el doble factor d'autenticació. Així mateix, un altre dels errors comuns, és comptar amb diverses solucions de seguretat de diferents fabricants que té com a conseqüència la falta de comunicació entre productes, requereix de més dedicació i provoca un major temps de reacció.

Resumen de nuestro evento: "Cómo acelerar la transformación digital de tu empresa" con Microsoft 365 y Azure Per acabar, ens van parlar sobre l'estratègia i recomanacions concretes per superar els reptes més habituals. En aquest punt Imma va destacar que la seguretat tradicional és insuficient quan treballem en entorns moderns, on la informació està distribuïda en molts llocs i els usuaris accedeixen des de qualsevol part. Per aquest motiu, l as empreses necessiten un nou model de seguretat que protegeixi: persones, aplicacions, dispositius i dades amb independència d'on estiguin ubicats. Per a això ens van parlar d'adoptar l'estratègia Zero Trust que no dóna res per suposat, ni es confia en res ni ningú.

Carlos va comentar que tant en la següent ponència com en les donem que vindrien després els assistents descobririen com Microsoft 365 i Azure és la solució per aterrar tot el comentat en aquesta ponència.

La solució holística de Microsoft per a un entorn de treball modern i segur: l'evolució de Microsoft 365 i Azure

Resumen de nuestro evento: "Cómo acelerar la transformación digital de tu empresa" con Microsoft 365 y Azure

Aquesta ponència va ser liderada per Antonio García, Cloud Technology Strategist de Microsoft a Espanya. En la seva ponència, va mostrar als assistents com les novetats en Microsoft 365 i Azure simplifiquen en una sola plataforma el lloc de treball per impulsar la col·laboració, el compliment legal i la seguretat, protegint de manera integral a les persones, aplicacions, dades, dispositius i infraestructura (a casa o en el núvol) de tota la teva organització.

En ella, ens va parlar de l'aposta de Microsoft per oferir una única plataforma de col·laboració, segura i intel·ligent dissenyada per cobrir les necessitats de totes les empreses, Microsoft 365.

Microsoft 365 neix per abastar i simplificar en un sol producte la modernització de el lloc de treball de les empreses, incloent eines per a la col·laboració, seguretat i compliment legal, anàlisi i intel·ligència.

DEMO "Entorn de treball modern": Descobreix com les novetats de Microsoft 365, Power Platform i IA impulsaran la productivitat de la teva empresa a el següent nivell

Comencem la part de demo amb la sessió dels nostres experts en productivitat i col·laboració, Ramon Masuet i Claudia Casas. En ella, ens van parlar de com el lloc de treball s'ha de redefinir mitjançant el procés de transformació digital, una cosa que va molt més enllà d'un canvi tecnològic, basant-se en aquests processos:

Resumen de nuestro evento: "Cómo acelerar la transformación digital de tu empresa" con Microsoft 365 y Azure

Resum del nostre esdeveniment: & quot; Com accelerar la transformació digital de la teva empresa & quot; amb Microsoft 365 i AzureRamon ha comentat que, tot i que la teoria pugui semblar fàcil, la realitat és que, si no comptem amb una solució transversal, amb serveis comunicats i que s'entenguin entre si, podríem tenir molts problemes en aquest procés. Hem de donar solucions per aconseguir que les idees dels usuaris puguin dur-se a terme, que les aplicacions es comuniquin i que puguem accedir als recursos de l'empresa amb dispositius personals i empresarials sense cap tipus de problema i sense dependre de l'departament IT.

Durant la sessió els assistents van poder comprovar a través d'una fantàstica DEMO i casos reals, com tots aquests obstacles es poden superar amb les solucions de Microsoft 365. Els assistents van poder veure com la comunicació i la productivitat dels empleats millora gràcies a les capacitats més avançades de Teams i l'automatització de processos de negoci amb les noves capacitats de Power Platform. Així mateix, van mostrar als assistents com aconseguir informació valuosa per a la seva empresa analitzant grans quantitats de dades mitjançant les solucions d'intel·ligència artificial del núvol de Microsoft.

Per finalitzar Ramon i Claudia ens van comentar que en la següent sessió els assistents podrien comprovar com tot el que fins ara havien vist era tremendament segur.

Demo Seguretat: Descobreix la diferència .... entre una empresa protegida i una altra que no ho està

Resumen de nuestro evento: "Cómo acelerar la transformación digital de tu empresa" con Microsoft 365 y Azure La demo de seguretat va ser protagonitzada per Jordi Fernández, David Rangel i Álex Imbernon, tots ells experts en seguretat de Softeng. L'objectiu de la sessió era mostrar de forma pràctica tot el que s'havia parlat fins al moment sobre seguretat.

Jordi va començar comentant que avui en dia moltes empreses ja tenen implementades solucions de seguretat que van més enllà d'un antivirus i un tallafocs, probablement tenen solucions que protegeixin la identitat, solucions de gestió de dispositius, etc ... però, tot i així, Jordi llançar una pregunta a el públic.

Què passa si ja estan dins?

A la keynote de Carles i Imma van posar l'exemple d'empreses que havien descobert una bretxa passats més de 100 dies de la intrusió i davant d'una situació similar Jordi exposava aquesta sèrie de preguntes:

 • Quant de temps fa?
 • Què han fet?
 • Quina informació s'ha pogut comprometre?
 • Què passarà si es fa públic?
 • Tinc un sistema que em pot avisar l'instant?
 • Tinc eines per fer un diagnòstic?

Seguidament comentava que necessitem respostes a aquestes preguntes de forma ràpida, fàcil i concisa. L'objectiu és ser capaç de detectar una bretxa abans que pugui escalar a la xarxa de l'empresa i per a això, la clau per protegir-nos de forma eficient contra els atacs d'avui dia és comptar amb:

 • Una plataforma segura per disseny que ofereixi solucions de seguretat
 • Intel·ligència artificial per prendre accions automàtiques
 • Un sistema integrat. En aquest punt destacava que totes les solucions necessiten poder parlar entre elles perquè puguin detectar una bretxa ràpidament i actuar automàticament.

Després d'aquesta introducció començar la DEMO mostrant inicialment un escenari d'un cas real del que li passa a una empresa que no protegeix la identitat dels seus usuaris, ni els dispositius que fan servir, ni la informació a la qual accedeixen i seguidament van mostrar l'escenari del que li passa a una empresa protegida correctament quan s'ataca als empleats, dispositius, dades & aplicacions i infraestructura (on-premissa o en el núvol), gràcies a serveis i solucions com el doble factor d'autenticació, attack simulator, el etiquetatge automàtic de AIP, Windows Autopilot o Azure Sentinel entre moltes altres solucions incloses en Microsoft 365 i Azure.

DEMO "Govern i gestió de l'canvi": Les eines que estaves esperant per superar els reptes de la teva organització i accelerar la seva transformació.

 

Resumen de nuestro evento: "Cómo acelerar la transformación digital de tu empresa" con Microsoft 365 y Azure

En l'última demo de la Jornada, Marc Jordana i Miquel Castelló van començar la seva ponència comentant que la transformació digital no és un projecte d'IT, és un procés organitzatiu que sí que implica tecnologia però que també implica canviar l'organització, la manera de treballar. Les claus de l'procés són:

 • Determinar els objectius de l'canvi.
 • Escollir les eines adequades.
 • Empoderar als usuaris.
 • Mantenir el control i la seguretat.

 

Resumen de nuestro evento: "Cómo acelerar la transformación digital de tu empresa" con Microsoft 365 y Azure

Durant la sessió, Marc i Miquel van mostrar als assistents en una DEMO amb escenaris reals d'una empresa, com amb les eines de Microsoft 365 i el portal CSP de Softeng poden conèixer amb un clic el risc de patir un incident de seguretat automàticament calculat segons les defenses actives de l'empresa, els atacs que estigui rebent i els indicis que ja hi hagi un intrús en l'organització. Així mateix, van mostrar com és possible impulsar contínuament a les persones de l'empresa a treure partit de les capacitats actuals i futures de Microsoft 365 i, finalment, van mostrar com es pot reduir dràsticament el temps de gestió dels processos més habituals de l'empresa com : El govern d'altes / baixes d'empleats i les seves dades, optimització de llicències, distribució de costos per seus i molt més.

Per finalitzar van repassar els punts que gràcies a les solucions de Microsoft i Softeng, havia aconseguit l'empresa de la demo:

 • Una visió clara de tot el procés que es fa a l'empresa per definir una estratègia d'optimització.
 • Treure molt més partit a les eines de Microsoft 365.
 • Aconseguir que la gestió de l'canvi i la governabilitat sigui alguna cosa que no ocupi ni massa pressupost, ni massa temps ni massa recursos.

punt final

Per finalitzar la jornada, els assistents van tenir l'oportunitat de participar en una taula rodona amb els nostres experts en seguretat, productivitat, compliment, així com amb els nostres experts legals. En ella van poder resoldre tots els dubtes i posteriorment, gaudir d'un bufet lunch en el qual van poder fer networking amb la resta de convidats i intercanviar dubtes i experiència amb especialistes tant de Microsoft com de Softeng.

A continuació, pots visualitzar algunes de les entrevistes que vam fer als nostres assistents sobre el que opinaven del nostre esdeveniment. Hi ha moltes més que compartirem a les nostres xarxes socials :)

Alejandro Moreno - Resp. Sistemes i seguretat. GRUP Indukern

Antonio López - Responsable SSII. ADAM FOODS

Ruben Ras - CIO Idilia FOODS

German Rothemund - CTO IBERIA GRUP BIMBO

 

Gràcies a tots els assistents! tant per la seva participació com pels grans resultats que hem tornat a obtenir en les enquestes ja que ens impulsen a seguir treballant i esforçant-nos a oferir el millor servei i qualitat.

Per als que us hagueu quedat amb les ganes de saber més, us convidem a que contacteu amb nosaltres per descobrir com podem ajudar-te a protegir la teva empresa Vols saber més?

Sí, vull saber més

 

 

<< tornar a l'bloc
FacebookTwitterLinkedInWhatsapp
Cognoms *
Càrrec *
Nº empleats *
Enviant...

Vols rebre els articles al teu correu?


Suscripciones al Blog Rss del Bloc