27/10/2020 publicat per: Softeng

Resumen del webinar "Empresas Resilientes: la solución más rápida, productiva y segura de implantar el trabajo en remoto"

El passat dijous 22 d'octubre va tenir lloc el nostre webinar "Empreses resilients: la solució més ràpida, productiva i segura d'implantar el treball en remot", un esdeveniment on més de 200 empreses van tenir l'oportunitat d'acompanyar-nos i gaudir d'una presentació conduïda per Jordi Fernández, Cloud Solutions Manager, i Alex Imbernon, Head of CYBERSECURITY.

L'esdeveniment es va dividir en dues parts, una primera on es va exposar quin és el camí que ha de prendre una empresa per arribar a ser resilient i una segona on vam poder assistir a una demo pràctica per veure en què consisteix la solució proposada.

Els reptes de l'empresa resilient

A la primera part de l'esdeveniment nostre company Jordi Fernández va partir del concepte de resiliència per a l'empresa, definida com la capacitat que tenen les organitzacions per continuar sent competitives sense veure afectades per factors externs, i com per aconseguir-sorgeix la necessitat d'habilitar un teletreball eficient i segur.Resumen del webinar "Empresas Resilientes: la solución más rápida, productiva y segura de implantar el trabajo en remoto"

Per a això, primer es va aturar en les implicacions que comporten les opcions convencionals, com connexions VPN o infraestructures d'escriptori remot clàssiques, i en com impacten a nivell IT pel seu manteniment complex i la limitació de l'dimensionament de la infraestructura, a nivell de l'rendiment de els usuaris per l'experiència pobra que ofereix ia nivell general de negoci pel gran risc de seguretat que comporta.

Presentació de Windows Virtual Desktop

Tot seguit, ens va presentar Windows Virtual Desktop, l'última solució d'escriptori virtual de Microsoft que ens permet connectar-nos a un escriptori Windows 10 des de qualsevol lloc i qualsevol dispositiu, amb una experiència idèntica a si estiguessis usant Windows 10 instal·lat en el teu propi ordinador.

Jordi va acabar la seva exposició explicant els beneficis que ofereix Windows Virtual Destop per a les empreses, dividint-lo en cinc punts principals:

  • Productivitat per als usuaris, perquè gràcies a una experiència d'usuari excel·lent, treballes des de qualsevol lloc amb la mateixa comoditat a la d'estar fent-ho a l'oficina.
  • Seguretat i control, perquè la informació està protegida a Azure i per tant no compromet a l'empresa per possibles bretxes, segrestos o fuites d'informació.
  • Estalvi en infraestructures i llicències, perquè la infraestructura es dimensiona segons les necessitats de cada moment. Així estàs pagant únicament pel que fas servir.
  • Simplicitat per IT, perquè ja no ha de gestionar la infraestructura com ocorre en les solucions convencionals. IT simplement el gestiona com si es tractessin equips físics corporatius, de manera unificada.
  • Com a conseqüència de l'anterior, resiliència per a l'empresa. Tenir aquestes opcions llistes per desplegar-se a mesura que es vagin necessitant permet a l'organització estar prepara per contingències de qualsevol tipus.

Resumen del webinar "Empresas Resilientes: la solución más rápida, productiva y segura de implantar el trabajo en remoto"

Demo | Windows Virtual Desktop

A la segona part de l'esdeveniment Alex Imbernon va realitzar una demo en directe mostrant l'experiència i les capacitats el servei que prèviament havia comentat Jordi.

Per a això, va començar executant l'aplicació d'escriptori per a Windows de Windows Virtual Desktop i, després d'una autenticació de doble factor, va accedir al seu escriptori. A partir d'aquí vam poder veure la demo dividida en dos blocs.

Funcionament de l'entorn a nivell de productivitat d'usuari.

En aquest primer bloc, Alex va ensenyar l'experiència a nivell de productivitat que ofereix Windows Virtual Desktop. Per a això, vam poder veure en directe com, a l'arrencar aplicacions com onedrive o Outlook, la informació es troba llista i precarregada per endavant, sense necessitat d'esperar la sincronització de les dades.

Un altre dels avantatges que ens va mostrar dins d'aquest bloc de productivitat és una crida en directe a través de Teams. Gràcies a l'optimització per a Windows Virtual Desktop la sincronització d'àudio i vídeo és perfecta i sense cap tipus de latències. Com hauria de ser, si no tinguéssim en compte que tot s'està executant en una màquina remota.

La seguretat aplicada a l'entorn

Durant el segon bloc es va centrar en mostrar com, amb una configuració i desplegament apropiat, Windows Virtual Desktop ofereix protecció a tots els nivells.

  • Nivell d'identitat. A través de sistemes passwordless i autenticació multifactor.
  • Nivell d'informació i dades. Vam veure com el sistema no permet copiar arxius entre l'escriptori virtual i l'ordinador des del qual et connectes i com protegeix informació etiquetada com a sensible, com comptes bancaris o targetes de crèdit.
  • Nivell dispositius. Va mostrar el panell d'Azure on aplicar polítiques de compliment i configuració i on IT habilita les aplicacions que cada usuari necessita. A més, vam poder veure el panell de Defensar ATP en un escenari en què advertia de diverses vulnerabilitats, la qual cosa ens indica quines aplicacions hem d'actualitzar.

Resumen del webinar "Empresas Resilientes: la solución más rápida, productiva y segura de implantar el trabajo en remoto"

En l'última part de l'esdeveniment, Alex va tancar l'aplicació Windows Virtual Desktop des del seu PC i canvi a un Mac, des d'on va connectar a l'entorn a través d'un navegador web, en aquest cas Safari. Un cop autenticat, de nou amb multifactor, l'escriptori es va mostrar en el navegador amb les mateixes aplicacions carregades que havia deixat en la seva sessió anterior.

Com no, l'esdeveniment va acabar donant veu als assistents a través d'un espai de preguntes i respostes.

en resum

En menys d'una hora vam poder gaudir d'un esdeveniment molt pràctic, on vam descobrir la importància de desplegar el treball en remot per aconseguir que la nostra empresa segueixi sent productiva amb independència de factors externs, els desavantatges de les opcions convencionals per habilitar-i com Windows Virtual Destkop és la solució que et permet fer-ho de forma senzilla, eficient, segura i, a més, amb un estalvi de costos.

Us recordem que els que ja sou clients de Softeng teniu disponible el vídeo complet en el vostre portal Minerva.

Si vols saber més sobre Windows Virtual Desktop, aquí et deixem un post on t'ho expliquem en profunditat.

<< tornar a l'bloc
FacebookTwitterLinkedInWhatsapp
Cognoms *
Càrrec *
Nº empleats *
Enviant...

Vols rebre els articles al teu correu?


Suscripciones al Blog Rss del Bloc