28/6/2017 publicat per: Softeng

¿Qué puede hacer tu empresa para estar protegida?

Quan es compleix un mes i mig de l'atac massiu sense precedents de 'ransomware' que va afectar a més de 150 i que va aconseguir a un elevat nombre d'organitzacions espanyoles, ahir mateix va aparèixer una nova amenaça a escala global. Es tracta d'Petya, un nou ransomware que utilitza tècniques similars a Wannacry i que ha posat en escac a organitzacions de tot el món.

¿Qué puede hacer tu empresa para estar protegida? El 'ransomware'-format per les paraules ransom (rescat) i programari- està basat en un programari maliciós que compromet la seguretat dels sistemes infectats impedint als usuaris accedir als seus sistemes fins que paguin una suma de diners. En el cas concret de Wannacry i Petya, afecta els equips xifrant tots els seus arxius i els de les unitats de xarxa als quals estiguin connectats, infectant a la resta de sistemes que hi ha en aquesta mateixa xarxa i demanant un rescat en forma de bitcoins.

Molts dels serveis existents en les infraestructures clàssiques inclouen tallafocs, sistemes de monitorització, antivirus, antimalware, etc. que són molt útils per evitar incidents de seguretat clàssics, però les noves tècniques que fan servir els atacants estan pensades expressament per evitar aquests controls de seguretat; els ciberatacs s'estan tornant cada vegada més sofisticats utilitzant per exemple, enginyeria social, vulnerabilitats de dia zero i fins i tot errors de configuració per a infiltrar-se en les xarxes corporatives. Per aquesta raó és necessari modernitzar els sistemes de control i accés amb tecnologies adequades a les noves amenaces.

Què et recomana Softeng?

Arran del que ha passat, molts dels nostres clients han contactat amb nosaltres amb inquietuds pel que fa a la protecció dels seus sistemes i la nostra resposta ha estat contundent: comptar amb les eines i serveis de seguretat de Microsoft adequades, t'ajuden a mantenir la teva empresa segura.

Microso ¿Qué puede hacer tu empresa para estar protegida? ft ha posat a disposició dels seus clients un conjunt important d'eines que permeten protegir els sistemes amb infraestructura al núvol, infraestructura a casa i fins i tot infraestructura híbrida. Des dels dispositius amb Windows 10 amb controls d'identitat biomètrics, sistemes de protecció contra programari maliciós i arrencada sempre segur del sistema operatiu, fins a sistemes de detecció de bretxes de seguretat que permet detectar activitats sospitoses tant a la xarxa com en els propis dispositius, i fins i tot entendre l'origen i l'evolució d'un atac a la seguretat de les dades de l'organització.

Aquestes són les eines que ajuden a que la teva empresa estigui protegida davant atacs de Ransomware:

  • Intune: T'ajuda a protegir les dades que poden estar emmagatzemats en ordinadors i dispositius mòbils. Pots controlar l'accés, xifrar dispositius, eliminar dades de dispositius mòbils de forma selectiva, i controlar quines aplicacions s'emmagatzemen i comparteixen dades personals. A més, Intune, ajuda a gestionar de manera eficient el desplegament d'actualitzacions crítiques per tots els teus equips.
  • Advanced Threat Protection de l'Exchange Online Protection: Protegeix el correu electrònic contra nous atacs sofisticats de malware en temps real. També permet crear directrius que impedeixen l'accés dels usuaris a dades adjunts o llocs web malintencionats el vincle s'envia per correu electrònic. Així mateix, la Intel·ligència contra amenaces t'ajuda a detectar i protegir-te de manera proactiva davant amenaces avançades.
  • Advanced Threat Protection de Windows Defensar: ATP per a Windows és un nou servei que ajuda a les empreses a detectar i investigar atacs avançats i dirigits a les seves xarxes, així com a donar-los una resposta.

Pots descobrir aquestes i altres eines en la sèrie d'articles que estem publicant al nostre blog en què ens endinsem en tota la temàtica de la seguretat. En breu publicarem la segona entrega de la sèrie així que t'animem a que ens segueixis!

 

Vol saber com podem ajudar-te? Contacta amb nosaltres i t'ajudarem a treballar una estratègia de defensa integral

Sí, vull saber més!

 

 

<< tornar a l'bloc
FacebookTwitterLinkedInWhatsapp
Cognoms *
Càrrec *
Nº empleats *
Enviant...

Vols rebre els articles al teu correu?


Suscripciones al Blog Rss del Bloc