5/5/2022 publicat per: Softeng

¿Procesos de negocio poco eficientes? 5 consejos prácticos para automatizarlos con IA

Insights de l'esdeveniment digital: Descobreix com portar l'automatització dels teus processos de negoci al següent nivell gràcies a la intel·ligència artificial.

 

No serà la primera vegada que llegeixis que la digitalització ha passat de ser una opció a ser una obligació. El treball híbrid i l'avantatge competitiu que aporten les noves tecnologies han empès les empreses a accelerar la seva digitalització per adaptar-se, modernitzar-se i continuar competint al seu sector.

Ara bé, amb els recursos i els actius corporatius ja digitalitzats, molts dels processos de negoci continuen sent tasques manuals i repetitives. Això implica que siguin poc eficients i, per tant, més costosos. És aquí on entra en joc, amb una utilitat innegable, l' automatització de processos perquè les persones es dediquin a tasques de més valor per al negoci. Però no es tracta únicament d'automatitzar tasques repetitives, sinó que podem portar l'automatització al següent nivell gràcies a la intel·ligència artificial .

No obstant això, crear intel·ligència artificial des de zero és difícil, costós i implica molt de temps, per la qual cosa en la majoria dels casos no serà una opció rendible. Per això, l'òptim és aprofitar solucions ja existents com Power Platform , un conjunt d'eines intel·ligents al núvol de Microsoft que ens ajuden a digitalitzar, crear i automatitzar els nostres processos de negoci.

 

Com aplicar intel·ligència artificial a l'automatització de processos, sense ciència ficció

En aquest context, des de Softeng hem organitzat un esdeveniment digital amb l'objectiu de compartir, sense tecnicismes i amb exemples pràctics, com podem maximitzar el potencial de les eines de Power Platform combinades amb la intel·ligència artificial al núvol de Microsoft per automatitzar i enriquir els processos de negoci de manera més eficient i aprofitar tota la informació que ens aporta; i portar lautomatització al següent nivell.

A través d'una demo, Marc Jordana i Joseph Valdivia, experts en Microsoft 365 , han realitzat un procés d'automatització d'un procés habitual de finances per a la gestió de factures, molt manual i repetitiu, mitjançant els fluxos d'escriptori de RPA i aplicant-li una capa d'intel·ligència artificial per extreure la informació que ens interessa de cada document - en concret, pdfs -, tal com ho faria una persona, i, com a darrer pas, emmagatzemar-la de manera centralitzada en una base de dades a Dataverse per tenir tota aquesta informació de valor disponible per explotar-la, posteriorment.

 

Cinc consells pràctics

Com a conclusió de l'esdeveniment digital, podem extreure 5 consells pràctics per dur a terme l'automatització dels vostres processos de negoci aplicant la intel·ligència artificial de Microsoft , per tal d'aconseguir més eficiència i resoldre problemes operatius a qualsevol de les àrees de negoci: recursos humans , màrqueting, finances, etc.

 

1. Identificar els casos dús idonis

Identifica molt bé quins processos es poden automatitzar, en quins aportarà més valor i la prioritat. Aquí menys és més . Així que recomanem començar automatitzant aquelles tasques més senzilles, ia poc a poc incorporar nous processos.

 

2. Definir bé el flux del procés a automatitzar

L'ordre és la base de qualsevol procés, i encara més quan parlem d'automatització robòtica. Establir de manera precisa tots els passos de cada procés a automatitzar i definir-ne el flux òptim, és primordial i t'estalviarà ineficiències en el futur.

 

3. Conéixer les eines d'automatització

Sembla obvi, però les eines dautomatització i els algorismes de IA inclouen moltes opcions. Tenir la capacitació tecnològica adequada marcarà la diferència entre aconseguir aprofitar el potencial de l'automatització o generar-te molts mals de cap, temps i diners.

 

4. Provar i provar abans de llançar l'automatització

L'experiència ens ensenya que és importantíssim tenir en compte totes les possibles casuístiques per posar al límit i provar a fons el procés que hem automatitzat abans de posar-lo en producció, per evitar problemes i que generi més feina que valor aportat. Inverteix temps a testejar-lo per guanyar-lo després.

 

5. Comptar amb un partner especialista

A diferència del punt 3, potser no sembla tan obvi, però comptar amb un equip expert que tingui l'especialització tecnològica i experiència perquè t'acompanyi i recomani les millors pràctiques, acaba sent la millor inversió.

 

Pregunta destacada

P. A la demo es mostra com s'introdueixen dades de Dataverse des del procés que automatitzat. Si es fa el mateix per a tots els processos de l'organització, es pot aprofitar tota aquesta informació per alguna cosa més?

R. Per descomptat. Al cap ia la fi, Dataverse és la nostra base de dades de negoci, i per tant, podem aprofitar tota la informació que hi emmagatzemem per crear els nostres informes d'intel·ligència de negoci i, fins i tot, aprofitar-la per als nostres processos d'anàlisi de dades. De fet, us avancem que en el proper esdeveniment digital que farem a finals de setembre, us ensenyarem com podeu explotar les vostres dades de negoci - estiguin a Dataverse o en un altre tipus de base de dades - a través d'eines al núvol de Microsoft.

 

Et recomanem:

¿Procesos de negocio poco eficientes? 5 consejos prácticos para automatizarlos con IA

Hiperautomatització: la sofisticació de l'automatització amb intel·ligència artificial

L'automatització de processos ens ajuda a simplificar i homogeneïtzar els processos, fer-los més eficients i molt més robustos Les eines de Microsoft Power Platform ens ajuden a transformar ia enriquir les nostres dades...

<< tornar a l'bloc
FacebookTwitterLinkedInWhatsapp
Cognoms *
Càrrec *
Nº empleats *
Enviant...

Vols rebre els articles al teu correu?


Suscripciones al Blog Rss del Bloc