17/2/2016 publicat per: Softeng

Enterprise Mobility Suite Cada vegada més empleats accedeixen a la informació sensible de les empreses (correu electrònic, documents i aplicacions) a través dels seus propis dispositius (Bring Your Own Device o BYOD). Aquesta nova tendència, representa una amenaça significativa per a la seguretat de les dades corporatives.

Les preocupacions del departament d'IT

Una de les funcions del departament d'IT és salvaguardar la informació corporativa i ara que aquesta es consumeix fora dels límits de l'organització, es plantegen el següent: Què passa ara que les dades de les empreses estan també en els dispositius mòbils dels empleats? Com pot IT controlar l'accés a la informació des d'aquests dispositius (PC, Tablets, Smartphones)?

Però no només és això, a aquesta nova tendència se li suma l'increment d'aplicacions Saas per a les que s'utilitzen diferents contrasenyes, provocant que s'oblidin contrasenyes i s'hagi de trucar al departament d'IT per restablir o debloquejar comptes existeix solució per resoldre el problema d'usar múltiples contrasenyes en les aplicacions en el núvol?

Per fer front a aquestes preocupacions, Microsoft ens ofereix Enterprise Mobility Suite: Les capacitats d'aquesta eina alliberen de treball als departaments d'IT i els permet focalitzar-se en tasques més estratègiques i de més valor per a la teva empresa.

Què és Enterprise Mobility Suite?

Enterprise Mobility Suite (EMS) és una plataforma d'identitat i seguretat en el núvol de Microsoft dissenyada per ajudar a administrar i protegir els dispositius, les aplicacions i la informació.

La suite està composta per 3 serveis basats en el núvol que de manera conjunta, ofereixen a les empreses un nivell de protecció avançat. Els serveis s'agrupen en:

Enterprise Mobility Suite

Gestió d'identitat i accés

Enterprise Mobility Suite Azure Active Directory Premium és una solució d'administració d'identitats i accés amb un conjunt de funcionalitats que tenen com a objectiu protegir l'accés a les aplicacions locals i en el núvol així com ajudar a mantenir la seguretat de les dades corporatives. Aquest servei inclou entre altres característiques:

  • Inici de sessió únic: Pots gestionar i unificar identitats entre múltiples plataformes, dispositius i serveis en el núvol (o en local) per aconseguir un inici de sessió únic. Això permet que els empleats utilitzin una única credencial d'accés, corporativa i segura per accedir a aplicacions OnPremise i serveis Cloud.
  • Autoservei: Ofereix un portal d'autoservei a través del qual els propis usuaris que oblidin una contrasenya o bloquegin un compte, poden restablir les seves contrasenyes a partir d'una pregunta de seguretat o un codi enviat al seu dispositiu mòbil.
  • Autenticació multifactor: Integra una funcionalitat que t'ajuda a prevenir l'accés no autoritzat a les dades en el núvol a través d'una segona autenticació mitjançant una App mòbil, una trucada telefònica automatitzada o un missatge de text.

Gestió de dispositius i aplicacions mòbils

Enterprise Mobility Suite Microsoft Intune és un servei que proporciona una completa gestió de dispositius (tant mòbils com PC) juntament amb la gestió avançada d'aplicacions de l'empresa per controlar l'accés dels empleats a les dades corporatives i evitar fugues d'informació. Les seves principals característiques més destacades són:

  • Dispositius autoritzats: Pots gestionar tot tipus de dispositius (IOS, Android, WP i PC) així com establir polítiques de seguretat per als quals poden accedir a la informació corporativa. Amb aquesta funció, tant correus electrònics com a documents de tota mena només poden ser utilitzats per dispositius autoritzats per la companyia i fins i tot és possible bloquejar l'ús de connexions USB.
  • Esborrat selectiu de dades: Amb aquesta funció, si un dispositiu es perd, ha estat robat o si l'empleat ja no forma part de l'organització, els administradors poden esborrar les dades corporatius que hi havia dins el dispositiu, i poden opcionalment fer-ho sense eliminar les dades personals de l'usuari.
  • Desplegament automatitzat d'aplicacions: Permet instal·lar de manera automatitzada noves aplicacions i actualitzacions de les mateixes així com dels sistemes operatius.

Protecció de la informació

Enterprise Mobility Suite A zure Rights Management és una solució basada en directives i polítiques de seguretat que permeten protegir la teva informació confidencial i assegurar el compliment i la seguretat en el núvol o en la infraestructura local. Amb Azure Rights Management podràs:

  • Crear polítiques de seguretat: Tant d'identitat i autorització, com ara requerir la contrasenya d'usuari corporatiu per treballar amb el document, no permetre captures de pantalla i moltes altres totes destinades a evitar l'accés a usuaris no autoritzats i assegurar el compliment de les polítiques de l'empresa.
  • Establir directives: Per protegir els teus arxius (SharePoint Online) i correu electrònic (Exchange Online) en qualsevol dipositivo i amb les que podràs aplicar restriccions com ara no permetre l'copiar, tallar i enganxar així com protecció enfront de la impressió de documents o la descàrrega d'arxius.
  • Defineix regles de transport: Per xifrar missatges de correu electrònic sortint i desxifrar respostes xifrades entrants o per evitar que un destinatari extern a l'organització pugui realitzar alguna d'aquestes funcions: accedir i enviar el contingut d'un correu electrònic.

Una solució rendible

EMS és la manera més rendible d'adquirir tots els serveis de seguretat en el núvol alhora que representa un important estalvi de costos enfront de solucions de tercers. Així mateix, EMS s'integra totalment amb els serveis de l'Office 365 entre els quals s'inclouen l'Exchange Online, SharePoint Online i Skype for Business fent més fàcil la protecció nativa de correu electrònic i arxius Word, Excel o PowerPoint, entre d'altres.

En conclusió, Enterprise Mobility Suite és una gran oportunitat per potenciar l'estratègia de mobilitat de la teva empresa convertint-la cada vegada en una empresa més competitiva i segura. En Softeng, com a especialistes en solucions en el núvol de Microsoft t'ajudem a aconseguir-ho.

Vols conèixer com pots beneficiar dels avantatges d'EMS?

Sí, vull

 

<< tornar a l'bloc
FacebookTwitterLinkedInWhatsapp
Cognoms *
Càrrec *
Nº empleats *
Enviant...

Vols rebre els articles al teu correu?


Suscripciones al Blog Rss del Bloc