22/4/2020 publicat per: Softeng

Microsoft Defender Advanced Threat Protection (ATP)

En els últims mesos, hem vist en els mitjans de comunicació com importants empreses i institucions han patit atacs informàtics que han deixat a l'descobert milions de dades sensibles i col·lapsat les seves xarxes corporatives. Segons dades de l'INCIBE (Institut Nacional de Ciberseguretat), l'any passat es van registrar més de 120.000 incidents a Espanya, sent aquesta xifra un 40% més gran que l'any anterior.

En efecte, la seguretat és un dels grans reptes als quals s'enfronten les empreses no obstant això, la sofisticació dels atacs evoluciona a passos de gegant arribant a un nivell tan elevat que poden passar molts mesos fins a descobrir la intrusió a la xarxa i per tant provocant un gran impacte a l'empresa.

Per fer front a aquest tipus d'amenaces avançades, Microsoft ens ofereix Microsoft Defensar Advanced Threat Protection, d'ara endavant Microsoft Defensar ATP. Es tracta d'una poderosa solució que combina la tecnologia de Windows 10 i el servei en el núvol intel·ligent Azure per oferir a les empreses protecció preventiva, detecció posterior a la infracció, investigació automatitzada i resposta davant amenaces avançades en les seves xarxes.

Molt més que un antivirus
L'antivirus de Microsoft és Windows Defensar i està inclòs en tots els sistemes operatius de Windows. En canvi, Microsoft Defensar ATP és un conjunt de solucions de seguretat avançades en el núvol que, entre altres fonts, es nodreix de l'antivirus (sigui o no Windows Defensar).

Com t'ajuda exactament a protegir-te?

En línies generals t'ajuda a:

 • Detectar atacs avançats i de dia-zero (Atac que aprofita una vulnerabilitat desconeguda), a partir de l'anàlisi de l'entorn, el comportament i l'ús de l'aprenentatge automàtic, mostrant-te informació detallada de l'abast de la bretxa de seguretat a través de la consola central i oferint solucions per mitigar-la.
 • Obtenir un a nàlisi en temps real de tota la teva infraestructura d'equips a través d'una consola central que mostra informació de l'estat i l'activitat dels equips protegits.
 • T'ofereix accés instantani a l'anàlisi de 6 mesos d'informació referent a l'comportament de l'empresa per dur a terme una anàlisi forense, oferint-te un inventari d'arxius, adreces URL i connexions en tota la xarxa.
 • Estalvia temps al teu departament IT gràcies a la investigació automàtica d'alertes.
 • Ofereix un enfocament de plataforma única
 • Protecció contra atacs de nova generació: Virus polimòrfics o mutants difícils de detectar a causa de que canvien el seu codi maliciós constántemente.
 • Reducció de les superfícies d'atac, a través de diferents funcionalitats com la protecció web, l'accés contolado a carpetes o el control d'aplicacions, protegeix els equips minimitzant les superfícies d'atac.

Microsoft Defender Advanced Threat Protection (ATP)

Com treballa?

L'eina monitoritza contínuament la xarxa a la recerca d'activitat maliciosa o comportaments anòmals a través de:

 • Sensors de conducta: Integrats en els dequipos i dispositius, recopilen i processen senyals de comportament de sistema operatiu (per exemple, comunicacions de xarxa, modificacions de fitxers i processos). Seguidament aquesta informació s'envia a la consola de Seguretat en el núvol per a analitzar-los i intercanviar senyals amb Microsoft Intelligent Security Graph.
 • Intel·ligència d'amenaces: Microsoft compta amb un equip d'especialistes de seguretat a nivell mundial i una comunitat de caçadors ( "hunters"), que es dediquen exclusivament a buscar i trobar noves tècniques malicioses, entrenant contínuament a ATP per ajudar-lo a ser cada vegada més efectiu.
 • Anàlisi de seguretat en el núvol: Gràcies a l'BigData i a l'aprenentatge automàtic, analitza la informació rebuda dels sensors i la contrasta amb informació històrica i anònima de milions de dispositius repartits per tot el món així com per la Intel·ligència Artificial d'amenaces inclosa en el propi ATP, per detectar comportaments anòmals, tècniques dels hackers i similitud amb atacs coneguts.

Investigació i solució d'amenaces automàtica

Windows defender advanced Threat Protection

Gràcies a el poder del núvol, l'aprenentatge automàtic i les anàlisis de comportament, ATP de Microsoft Defensar proporciona una protecció intel·ligent capaç de fer front a les amenaces més sofisticades i avançades. En xifres, ATP processa 970 milions d'esdeveniments maliciosos a el dia a través d'l'ecosistema empresarial i de consum de Microsoft, el que fa que la seva intel·ligència sigui més poderosa dia a dia. No obstant això, detectar amenaces és només la meitat de la batalla, el 80% de les empreses reben un gran volum d'alertes en els seus sistemes, provocant que el departament IT ocupi gran part dels seus recursos en tasques d'investigació i remediació.

Per resoldre aquest problema, Microsoft Defensar ATP inclou una característica que volem destacar anomenada "investigació automàtica": Aquesta prestació investiga automàticament alertes i aplica intel·ligència artificial per determinar si es tracta realment d'una amenaça amb l'objectiu de poder decidir quines accions prendre, també, de manera automàtica. Aquesta funcionalitat estalvia temps i esforç als departaments d'IT, permetent focalitzar-se en tasques més estratègiques per a l'empresa.

  Característiques de l'portal de Microsoft Defensar Atp

  Microsoft Defensar ATP ajuda a el departament d'IT a administrar eficaçment la xarxa de l'empresa, oferint-li un portal d'administració i gestió centralitzat de totes les alertes i mesures de seguretat dels equips, amb funcionalitats que et permeten:

  • Windows defender advanced Threat Protection Moure't pels diferents panells de navegació per accedir a: Operacions de seguretat, Puntuació de seguretat o el Panell d'anàlisi d'amenaces.
  • Gestionar les alertes de seguretat de tota la xarxa.
  • Controlar i gestionar les investigacions automàtiques que s'han dut a terme.
  • A través d'una potent eina de cerca avançada basada en consultes, podràs "caçar" i investigar proactivament a través de les dades de la teva empresa.
  • En l'apartat de llista de màquines podràs controlar els equips incorporats a Windows Defensar ATP obtenint informació detallada de riscos i alertes.
  • Obtenir una visió ràpida de l'estat de servei de l'aplicació.
  • Millorar les seves opcions de configuració, permeten personalitzar normes de retenció, habilitar característiques avançades i crear informes de Power BI que et permetran analitzar de forma interactiva màquines, alertes i estat de la investigacions.

  Panells de navegació

  Panell d'operacions de seguretat

  Aquest panell proporciona una instantània de la xarxa mostrant una vista detallada sobre les diverses alertes de seguretat en equips i usuaris. A través d'aquest panell pots explorar, investigar i determinar ràpidament on i quan s'han produït activitats sospitoses i poder comprendre amb facilitat el context en el qual van sorgir.

  Windows defender advanced Threat Protection

  El panell té finestres interactives que proporcionen indicacions sobre l'estat de manteniment general de l'organització, com alertes actives, màquines i usuaris en risc, investigacions automàtiques actives i un panell d'activitats sospitoses que mostra els esdeveniments d'auditoria en funció de les deteccions de diversos components de seguretat.

  L'eina ofereix també la possibilitat de simular atacs perquè puguis comprovar el seu nivell d'efectivitat abans de seguir incorporant equips a Microsoft Defensar Atp.

   

  Panell d'anàlisi d'amenaces

  Les amenaces emergeixen cada vegada amb més freqüència ia través d'aquest panell, podràs avaluar ràpidament la teva posició de seguretat, incloent l'impacte i resistència de la teva empresa en el context d'amenaces específiques. Així mateix, podràs avaluar i controlar l'exposició de risc a Spectre i Meltdown contínuament, dues de les principals vulnerabilitats dels xips dels processadors a través de les quals els atacants poden accedir al teu equip.

  El panell ofereix un conjunt d'informes interactius publicats per l'equip d'investigació de Microsoft Defensar ATP en el moment en què una nova amenaça i atac s'identifica. Des de la secció de recomanacions de mitigació podràs executar accions específiques per millorar la visibilitat de l'amenaça i augmentar la resistència de la teva empresa.

  Windows defender advanced Threat Protection

  A més de les funcionalitats que hem comentat en l'article, volem destacar les següents:

  aïllament

  La velocitat de resposta i l'aïllament són la clau per a l'èxit de prevenció d'atacs de seguretat. Per tant, quan l'eina detecta que un equip està compromès, suspèn automàticament el compte de l'usuari i aïlla el dispositiu infectat per impedir l'accés a la xarxa, reduint dràsticament la superfície de l'atac. Així mateix, encara que la màquina estigui aïllada, el departament IT té control total sobre aquest equip en risc, per poder analitzar i mitigar la bretxa de seguretat.

  detonació

  Pots enviar arxius sospitosos per a una inspecció profunda i anàlisi completa en qüestió de minuts, en un entorn aïllat de la xarxa i bloquejar els arxius en cas de ser maliciosos.

  Accés condicional basat en el risc de l'equip

  Microsoft Defensar ATP pot controlar l'accés a la informació sensible basant-se en el nivell de risc de l'propi equip. D'aquesta manera, garanteix que només els usuaris autenticats que utilitzin un dispositiu registrat a l'empresa podran accedir a les dades de la companyia a l'Office 365 i més, que només es pugui accedir si l'equip està en bon estat (sense virus, troians, etc). Per tant, si es detecta una amenaça en un dispositiu, la possibilitat d'accés a la informació sensible per part de l'dispositiu afectat es bloqueja de manera instantània mentre l'amenaça segueixi activa.

  Administració d'amenaces i vulnerabilitats

  Aquesta capacitat utilitza un enfocament basat en el risc per identificar, prioritzar i reparar vulnerabilitats en el equips i configuracions errònies. inclou:

  • Descobriment en temps real a través d'inventaris de dispositius, que ofereixen informació automàtica sobre dades de configuració de seguretat i vulnerabilitats dels equips.
  • Inventari de programari de l'empresa, així com els canvis relacionats amb noves instal·lacions, desinstal i pegats.
  • Visibilitat constant dels patrons d'ús de les aplicacions per a una millor priorització i presa de decisions davant comportaments sospitosos.
  • Control i visibilitat sobre les configuracions de seguretat de l'empresa, mostrant informació i alertes en temps real sobre problemes emergents com antivirus deshabilitat o configuracions errònies. Els problemes s'informen en el panell amb recomanacions processables.
  • Intel·ligència d'amenaces que ajuda a prioritzar i enfocar-se en aquelles vulnerabilitats o amenaces que representen un risc més crític per a l'empresa.
  • Sol·licituds de remediació amb un sol clic, a través de la integració amb Microsoft Intune. Així mateix, proporciona monitoratge en temps real de l'estat i progrés de les activitats de remediació en tota l'empresa.
  • Proporciona informació sobre mitigacions alternatives addicionals, com els canvis de configuració que poden reduir el risc associat amb vulnerabilitats de programari.

  Integració amb les eines de Microsoft 365
  Pots dotar Microsoft Defensar ATP de més informació i més intel·ligència a l'hora d'avaluar el nivell de risc de cada màquina amb la integració de:

  • Azure Advanced Threat Protection (ATP): Detecta si la màquina pateix comporatamientos anónamos (atacs laterals, per exemple) i, si és així puja el risc de la màquina per poder prioritzar la revisió de la mateixa.
  • Azure Information Protection (AIP): Comparant dues màquines amb les mateixes vulnerabilitats, la que disposi de documents etiquetats amb AIP tindrà un nivell de risc superior (a l'comptar amb informació sensible) i, per tant, es prioritzarà.
  • Microsoft Cloud App Security (MCAS): Permet que aquelles aplicacions que MCAS s'ha marcat com a no autoritzades, quedin bloquejades en l'equip sense poder utilitzar-se, independentment de la xarxa a la qual estigui connectat.

  ¿Llicenciament de Microsoft Defensar ATP?

  Hi ha diferents modalitats de llicència en funció de l'tipus de endpoint que vulguem protegir.

  Per Pc 's:

  • Microsoft Defensar ATP es pot adquirir de manera individual
  • S'inclou en Windows 10 E5 (inclou totes les capacitats de seguretat de la versió E3 + Microsoft Defensar ATP)
  • S'inclou en Microsoft 365 E5 (inclou Windows 10 Enterprise E5, Office 365 E5 i EMS E5)
  • S'inclou en l'Add-on de Seguretat de Microsoft 365 E5

  Per servidors:

  • Connectant els servidors a Security Center de Azure
  • Llicència de Microsoft Defensar ATP per a servidors

  Com a conclusió, podem afirmar que Microsoft defensar ATP cobreix el cicle de vida de les amenaces de principi a fi, des de la detecció fins a la investigació i resposta de manera automàtica, portant a la teva empresa a un nivell de protecció màxim, i ajudant així a poder complir amb el GDPR.

  Des Softeng, estem compromesos en donar solucions als nostres clients i oferir-los la nostra experiència en aquesta àrea, així que t'animem a que segueixis el nostre bloc en el qual continuarem informant sobre les eines i solucions de seguretat que podem oferir-te.

  Vols saber més sobre Windows 10 Enterprise E5 o Microsoft 365? Contacta amb nosaltres!

  Sí, vull saber més!

   

   

  << tornar al bloc
  FacebookTwitterLinkedInWhatsapp
  Enviant...

  Vols rebre els articles al teu correu?


  Suscripciones al Blog Rss del Bloc