29/3/2022 publicat per: Softeng

Novedades en Microsoft Teams

El passat 14 de març de 2022 Microsoft Teams va celebrar el seu cinquè aniversari . Des dels seus inicis, l'eina estrella de la comunicació i la col·laboració utilitzada per la majoria d'empreses del món ha millorat de manera molt significativa la manera de treballar dels equips i, en conseqüència, la productivitat de les empreses.

Durant aquests primers mesos del 2022, Teams ha ofert als seus clients un bon repertori de novetats. Des de Softeng, hem seleccionat les 7 més destacades que ens permetran millorar la col·laboració i productivitat en el dia a dia. Us les detallem en aquest article.

1. Novetats en reunions de Teams: Qui va aixecar la mà primer?

Novedades en Microsoft Teams Una de les característiques que més ens ha ajudat a les nostres reunions amb Microsoft Teams ha estat, sens dubte, la capacitat d'aixecar la mà per poder fer una pregunta, sense que es converteixi en un galliner, sobretot en reunions amb molts participants. Tot i això, és possible que s'hagi donat la situació que fossis el primer a aixecar-la, però l'últim a baixar-la per fer la teva pregunta.

Gràcies a una nova funcionalitat, podem veure els participants que van aixecar la mà de manera ordenada, per tal de poder establir un ordre de preferència.

 

2. Fes un nou tipus d'enquestes

Des que es va afegir la possibilitat d'incorporar enquestes a les reunions, s'han pogut fer sondejos que han resultat molt útils per incrementar la productivitat i la inclusió dels participants. Però la poca flexibilitat a l'hora de crear enquestes ens forçava a oferir les possibles respostes que els assistents podien seleccionar limitant així la creativitat.

Per aquest motiu, ara podem crear sondejos amb respostes obertes, permetent fer pluges d'idees i potenciant la creativitat dels nostres companys.

Novedades en Microsoft Teams

Quan s'afegeix una nova enquesta a la reunió, els assistents podran accedir des del mateix xat de la reunió per aportar el seu granet de sorra i col·laborar amb les seves idees.

Totes les respostes enviades es mostraran en un panell molt visual, on podrem veure quants vots ha tingut cada proposta i el percentatge total. I un cop tinguem els resultats, podrem tancar l'enquesta i exportar totes les respostes en format Excel.

3. Enregistrament i expiració automàtiques per a reunions

Aquesta nova característica ens lliurarà de molts mals de cap. De vegades es pot donar que iniciem una reunió important de la que vulguem l'enregistrament en el futur per poder realitzar consultes, però que per un motiu o un altre no donem al botó per iniciar l'enregistrament.

Gràcies a aquesta característica, podrem configurar prèviament si la reunió s'haurà d'enregistrar automàticament, permetent-nos ser més àgils en el moment d'iniciar la reunió i evitar que una distracció ens costi car.

Novedades en Microsoft Teams

De la mà de l'anterior, destaquem que ara tots els enregistraments expiraran automàticament al cap de 60 dies. Aquesta directiva aplica per defecte a tota l'organització, tant per a les gravacions emmagatzemades a OneDrive com a SharePoint.

Però això vol dir que perdré contingut que necessito per revisar en el futur? No, no té perquè. Com a administradors de Microsoft Teams, podrem canviar el període d'expiració dels enregistraments per a tota la companyia, permetent-nos fins i tot ampliar-ho per un període tan llarg que mai no arribin a expirar.

Si per contra desitgem mantenir aquesta política de manera global, els organitzadors de les reunions podran actualitzar la data d'expiració de l'enregistrament per evitar perdre-la de manera puntual. Per fer-ho, només heu d'accedir al fitxer de vídeo generat al vostre OneDrive o al lloc de SharePoint del canal de Teams on es va realitzar la reunió i actualitzar aquesta propietat.

4. Velocitat de reproducció variable i reproducció amb transcripció

Seguint amb les novetats a les gravacions de les reunions, s'han afegit noves funcionalitats a la reproducció d'aquestes que ens ajudaran a estalviar temps.

A l'últim any ja es va incorporar la possibilitat de reproduir els missatges de veu de Teams variant la velocitat dels àudios, com si es tractés d'aplicacions com WhatsApp, ja que ara aquesta mateixa característica la tindrem per a la reproducció dels enregistraments de les nostres reunions. Fer això és tan senzill com obrir l'enregistrament al reproductor i seleccionar la velocitat a la qual desitgem visualitzar-ne el contingut.

Novedades en Microsoft Teams

Una altra característica que ens permetrà treure el màxim potencial a les nostres gravacions és la possibilitat de visualitzar la transcripció juntament amb el vídeo. Per això, és tan fàcil com seleccionar “Transcripció” al mateix reproductor de l'enregistrament.

5. Novetats a Xat: Respondre a un missatge  

Quan estàs en un xat de grup, sovint passa que vols contestar un missatge concret, però aquesta funcionalitat només estava disponible a la versió de Teams per a mòbils. Ara aquesta característica ja la tenim disponible a la nostra aplicació descriptori. Per poder-ho fer, només haurem de seleccionar “Respondre” per al missatge que volem citar. Automàticament apareixerà el missatge marcat al nostre editor perquè puguem inserir la nostra resposta.

6. Nova funció: Vista compacta

A partir d'ara és possible encaixar més missatges a la pantalla gràcies a la nova vista compacta dels missatges de Teams, cosa que us permetrà visualitzar fins a un 50% més de contingut.

Podem activar aquesta funcionalitat des de les opcions “General” . En activar-la veuràs com els missatges es comprimeixen estalviant molt espai a la pantalla.

Novedades en Microsoft Teams

 

7. Nova funció: Mindfulness a l'app d'Idees Viva

L'aplicació integrada de Teams "Idees Viva" es renova amb una nova funcionalitat pensada per millorar el nostre benestar a la feina i gaudir més amb les tasques que fem. Es tracta d'una funcionalitat de mindfulness desenvolupada amb la col·laboració de Headspace, una de les empreses amb més trajectòria al món del mindfulness. Són sessions curtes de 10 minuts com a màxim que ens ajudaran a portar millor el dia a dia de la feina.

Novedades en Microsoft Teams

Vols saber-ne més sobre les novetats de Teams? Contacta amb nosaltres!

Sí, vull saber-ne més

<< tornar a l'bloc
FacebookTwitterLinkedInWhatsapp
Cognoms *
Càrrec *
Nº empleats *
Enviant...

Vols rebre els articles al teu correu?


Suscripciones al Blog Rss del Bloc