12/6/2013 publicat per: Softeng

061213_1852_Escenariose1.png

Windows Azure és una plataforma sòlida i segura, que ofereix tot tipus de serveis d'infraestructura per als departaments d'IT de les empreses, en pagament per ús.

Windows Azure proporciona una infraestructura flexible que s'adapta perfectament a les necessitats canviants de la teva empresa, pagant només pel que necessites en cada moment. A més, et permet fer el canvi al núvol gradualment i de forma transparent, combinant teva infraestructura local amb nous servidors i emmagatzematge en Azure.

En aquest post anem a parlar sobre els escenaris més adequats per començar a utilitzar aquests serveis d'infraestructura en el núvol (IaaS).

Escenaris òptims per a Windows Azure (IaaS)

  • Si tens aplicacions en maquinari obsolet: Ara pots pujar al núvol aplicacions que tinguis en servidors físics obsolets o sense garantia, evitant a més les despeses de manteniment, energia i inversió en maquinari. D'aquesta manera, addicionalment, augmentaràs la fiabilitat de les teves aplicacions.
  • Si necessites estendre la teva xarxa amb nous serveis: Amb Azure pots ampliar la xarxa de la teva empresa amb nous servidors virtuals, creant-en una secció segura en el núvol connectada a la teva empresa. Després, els nous servidors virtuals s'usen i gestionen com si estiguessin físicament a la teva empresa.
  • Si tens aplicacions amb càrregues variables: Si la vostra aplicació ha de respondre davant pics d'activitat variables i / o impredictibles, amb Windows Azure podràs disposar de màquines virtuals en el núvol que poden créixer o decréixer en nombre i capacitat, segons necessitis en cada moment.
  • Si necessites més emmagatzematge: Windows Azure et proporciona emmagatzematge segur i il · limitat d'arxius, evitant la inversió en cabines de discos i sistemes de còpia de seguretat. A més, la replicació geogràfica et garanteix sempre la disponibilitat dels teus arxius.
  • Si requereixes protecció contra desastres: És possible configurar solucions que permetin protegir la disponibilitat de les teves aplicacions enfront de fallades de tot tipus (connexió de xarxes, modificació no desitjada o eliminació de dades, errors de maquinari ...), assegurant així la continuïtat de teu negoci.
  • Si pretens oblidar-te de les cintes de backup: Els serveis de Backup en el núvol d'Azure permeten a la teva empresa protegir a baix cost les dades dels teus servidors locals, podent recuperar de forma senzilla en cas necessari.
  • Si necessites una gran potència de càlcul a baix cost: En cas de necessitats elevades per a aplicacions de negoci com SharePoint, SQL Server o el teu ERP, pots disposar d'una infraestructura en el núvol totalment compatible en minuts i amb la mida que requereixis en cada moment , sense necessitat de realitzar inversions anticipades en maquinari i llicències (en els casos de SharePoint i SQL Server), evitant costos de manteniment i obtenint importants estalvis energètics.
  • Si requereixes entorns de proves: La teva empresa pugui comptar amb la infraestructura de Windows Azure per desplegar laboratoris de desenvolupament i proves en el núvol en qüestió de minuts, durant el temps que requereixis i sense necessitat d'invertir en actius.

En canvi, si la teva empresa està pensant en actualitzar a noves versions dels productes de productivitat Microsoft com Exchange, Lync, Office i SharePoint (o d'adquirir-per primera vegada), sens dubte t'interessa conèixer Office 365. Office 365 proporciona aquestes aplicacions en el núvol directament com a servei, de manera que no t'has de preocupar de temes d'infraestructura, manteniments ni actualitzacions.

Si vols saber més sobre Office 365 consulta aquí .

Fins al proper post!! :)

<< tornar a l'bloc
FacebookTwitterLinkedInWhatsapp
Cognoms *
Càrrec *
Nº empleats *
Enviant...

Vols rebre els articles al teu correu?


Suscripciones al Blog Rss del Bloc