7/4/2022 publicat per: Softeng

Los 3 retos del CISO y sus claves para comprenderlos mejor

La consolidació de l'entorn de treball híbrid juntament amb la sofisticació de les ciberamenaces ha posat la seguretat al focus de les empreses, on els CISOs i responsables d'IT, en general, tenen un paper clau.

IDC Research Espanya prediu que durant aquest 2022 es confirmarà la tendència de l'adopció de la seguretat com a servei, almenys en un 38% de les companyies, ja que la massiva migració al núvol demana una seguretat intrínseca per protegir els actius de l'empresa .

Us compartim els 3 reptes essencials a què el CISO ha de fer front i les seves claus per comprendre'ls millor, per tal d'abordar i accelerar la ciberseguretat amb èxit.

1. La complexitat de la seguretat

Cadascuna de les superfícies que s'han de protegir comporta diferents complexitats i casuístiques. Tenir el know-how per saber gestionar i controlar eficaçment tot allò que comporta la ciberseguretat és un alt valor afegit, el qual les empreses prefereixen cobrir amb un partner especialista .

En concret, destaquem aquests tres factors que provoquen que la seguretat sigui un laberint tan complex a l'hora de detectar, prevenir i respondre davant de les vulnerabilitats, amenaces i atacs : obertura del perímetre, sofisticació de les amenaces, el factor humà i multitud de productes diferents.

2. Inversió pressupostària

Segons una de les prediccions clau d' IDC Research España , el 2023 el 55% de les organitzacions assignaran la meitat dels seus pressupostos de seguretat a ecosistemes/plataformes de tecnologies creuades dissenyades per a un consum ràpid i una seguretat unificada per impulsar la innovació àgil.

L' impacte econòmic d'una bretxa de seguretat i les seves repercussions en el negoci és habitualment superior al que hauria costat evitar-la. Aquí, la dita: «val més prevenir que curar» ha de ser una màxima. Els riscos d'un atac ja són ben sabuts: atur operatiu amb la conseqüent pèrdua econòmica irreversible, crisi reputacional, pèrdua de clients, filtració de dades confidencials, etc.

Per descomptat, una empresa es pot recuperar d'un ciberatac, però amb total certesa marcarà un abans i un després deixant una cicatriu a la seva història, la qual es podria haver evitat.

3. Els riscos subjacents de l'entorn de treball híbrid

Com protegir l'empresa garantint la connectivitat i l'accés a la xarxa corporativa en un entorn descentralitzat i amb empleats treballant amb dispositius personals (BYOD)?

En un model de treball híbrid, les necessitats de connectivitat canvien contínuament perquè els empleats es poden connectar quan i des d'on sigui , garantint-ne la productivitat. Tot i això, en aquest context qualsevol usuari i dispositiu es pot convertir fàcilment en una superfície d'atac, obrint la porta a riscos de seguretat a causa, precisament, de l'obertura del perímetre més enllà de l'entorn d'oficina.

Connectivitat i seguretat . Dos reptes en un per garantir la connexió i accés segur a la xarxa corporativa i centralitzar l'orquestració de tots els dispositius, segons les necessitats de cada usuari. Per això, les organitzacions han de conscienciar els empleats , desplegar solucions que permetin treballar des d'equips personals (BYOD) amb la mateixa seguretat que si fossin equips corporatius gestionats per IT i establir controls que protegeixin les diferents superfícies d'atac per garantir-ne la seguretat.

Abordar la seguretat digital de manera eficaç requereix un enfocament unificat i la plataforma de solucions de seguretat al núvol de Microsoft és, sens dubte, un avantatge competitiu davant de la resta d'alternatives.

 

Et recomanem:

Los 3 retos del CISO y sus claves para comprenderlos mejor

Com sortir amb èxit del laberint de la ciberseguretat

Us compartim quatre factors que provoquen que la seguretat sigui tan complexa a l'hora de detectar, prevenir i respondre davant de les vulnerabilitats, amenaces i atacs, i com abordar-los per sortir amb èxit del laberint de la ciberseguretat.

Los 3 retos del CISO y sus claves para comprenderlos mejor

Per què la teva empresa hauria d'adoptar una estratègia de seguretat Zero Trust?

Els ciberatacs estan incrementant dia a dia amb més virulència que mai. No donis res per descomptat, no confiïs en res ni ningú; aquesta és la consigna del Zero Trust o la confiança zero, un model de ciberseguretat que consisteix a eliminar completament la confiança de l'equació. Què podem fer davant aquesta situació cada cop més complexa?

<< tornar a l'bloc
FacebookTwitterLinkedInWhatsapp
Cognoms *
Càrrec *
Nº empleats *
Enviant...

Vols rebre els articles al teu correu?


Suscripciones al Blog Rss del Bloc