3/11/2020 publicat per: Softeng

Descubre una nueva forma de gestionar la información con Microsoft Lists

Microsoft Lists és la nova aplicació de Microsoft 365 que ens permet realitzar un seguiment àgil de la informació i organitzar el treball en llistes, de manera que podem controlar tot el flux de processos entre Microsoft Teams, SharePoint Online i Outlook.

El funcionament de Microsoft Lists és simple, ja que permet crear des de zero, o per plantilles, taules de registres punt per utilitzar, i compartir-les fàcilment amb qualsevol persona i des de qualsevol dispositiu. Les llistes són intel·ligents, ja que permeten mantenir a tots els usuaris implicats sincronitzats i informats mitjançant alertes i gràcies a les seves característiques col·laboratives. Lists, a més, és d'allò més flexible, ja que permet personalitzar llistes al nostre gust i segons les necessitats del nostre treball i la nostra organització.

L'aplicació està pensada per a realitzar seguiments d'incidències, seguiments d'actius, de rutines, de contactes, inventaris, esdeveniments i molt més.

Les funcionalitats que destaquem són:

  • Microsoft Lists home (web) i aplicació mòbil: que ofereix la possibilitat de crear noves llistes, compartir, accedir a llistes recents i favorites en un únic lloc per poder administrar totes les teves llistes.
  • Microsoft Teams & Microsoft Lists: permet crear una nova llista o afegir una llista existent directament en un canal de Teams, podràs combinar les llistes amb converses en paral·lel.
  • Les plantilles predefinides de llistes: Lists ofereix diverses plantilles adaptades a iniciar escenaris comuns amb estructura, formularis, vistes i formats preconfigurats.
  • Vistes personalitzables, regles intel·ligents i ús compartit: l'organització de les teves llistes ho és tot, per aquesta raó Lists ens facilitarà poder visualitzar la teva informació, construir regles i compartir-les amb tota confiança.

Aprofundim en cada funcionalitat a l'detall.

Microsoft Lists home (web) i aplicació mòbil

Per arribar a la pàgina principal de Microsoft Lists farem clic a la icona de Lists que es troba en el llançador d'aplicacions de Microsoft 365. En aquest apartat podràs veure i administrar totes les teves llistes. A més, podràs crear noves llistes a partir de llistes existents, importar dades de taules d'Excel i el més cridaner i innovador és que podràs utilitzar diverses plantilles de llista que Lists porta per defecte, adaptades a casos d'ús específics.

Més enllà de la creació, podràs gestionar totes les teves llistes, seleccionar les teves favorites, veure les més recents i fins i tot les llistes compartides.

Descubre una nueva forma de gestionar la información con Microsoft Lists

 

Lists Home posa totes les teves llistes a l'abast de la mà en el navegador web, ia finals d'any 2020 arribarà l'aplicació mòbil de Microsoft Lists.

Microsoft Teams & Microsoft Lists

Descubre una nueva forma de gestionar la información con Microsoft Lists

Gràcies a la perfecta integració entre Microsoft Team i Microsoft Lists podràs col·laborar amb tota la teva organització en llistes, usant vistes flexibles com quadrícules, targetes i calendaris. La visualització àgil i ràpida organització de la informació millorarà l'experiència d'usuari perquè sigui més clara i concisa. Podràs afegir llistes existents a canals, grups i converses individuals.

Les plantilles predefinides de llistes

Microsoft Lists incorpora una sèrie de plantilles que t'ajudaran a estalviar temps en la creació de noves llistes o et serviran d'inspiració. Disposa d'una vista prèvia perquè puguis dir quina plantilla s'adapta més als teus requisits, de tota manera, pots modificar al teu gust i necessitats. També per estalviar temps pots crear una llista a partir d'una llista existent, heretant l'estructura i el format. Fins i tot pot crear una llista des de Microsoft Excel, important les dades d'una taula.

Vistes personalitzables, regles intel·ligents i l'ús compartit manté a tots sincronitzats

Des de Microsoft Lists podrem millorar la visualització de les dades perquè sigui senzilla i intuïtiva. Gràcies a això, la teva organització podrà treure el major profit i maximitzar la teva productivitat.

Hi ha quatre vistes principals amb què podrem configurar les nostres llistes. Els formats de vista de Llista, Graella, Galeria i Calendari. Cada vista per defecte té els seus avantatges podrem decidir quina és la més convenient. Per exemple, la vista de Galeria podríem utilitzar-la en el moment que es vulgui ressaltar imatges o la vista de l'calendari quan la informació a mostrar inclogui dates. També per a una millor organització podrà personalitzar afegint filtres o ordenació per tenir una visualització més atractiva.

Les regles intel·ligents s'assemblen als filtres dels que ja disposem a l'Outlook, amb la mateixa filosofia "Si passa això, fes això". Gràcies a això, podrem configurar algunes accions i avisos quan es produeixin determinades incidències en les nostres llistes. A més, les possibilitats augmenten quan parlem de la integració amb Power Apps i Power Automate.

Descubre una nueva forma de gestionar la información con Microsoft Lists

Finalment, podràs compartir llistes amb permisos d'edició o només de lectura. També podràs compartir elements individuals, activar o desactivar la capacitat d'edició, establir una data de caducitat o exigir una contrasenya abans d'accedir a les dades. Això farà que treballar amb els teus companys sigui eficaç i ràpid. Les persones amb accés podran afegir comentaris a les llista o element per augmentar la productivitat i comunicació de l'equip.

Recordem que Microsoft 365 ha realitzat el desplegament de Microsoft Lists durant el mes de setembre. També està prevista la integració de totes les funcionalitats mostrades i la publicació de l'aplicació mòbil per Android i iOS per a les pròximes setmanes.

<< tornar a l'bloc
FacebookTwitterLinkedInWhatsapp
Cognoms *
Càrrec *
Nº empleats *
Enviant...

Vols rebre els articles al teu correu?


Suscripciones al Blog Rss del Bloc