15/9/2015 publicat per: Softeng

Cortana Analytics

En la conferència mundial de partners de Microsoft celebrada el passat Juliol, Microsoft va presentar Cortana Analytics Suite, Un nou servei que aglutina tecnologies cloud en Azure com el Aprenentatge Automàtic, Power BI, Emmagatzematge de Big Data i processament amb intel·ligència perceptual com la visió, la cara i l'anàlisi del llenguatge.
 

En paraules de Satya Nadella, CEO de Microsoft, Cortana Analytics està pensat per ajudar a qualsevol negoci a transformar-se a través del poder de les dades, permetent-los realitzar accions intel·ligents a partir de les dades que recopilen.

La nova suite estarà disponible a través d'una subscripció mensual durant la propera tardor i en aquest article et vam avançar les seves principals característiques:


Integració amb Cortana
Cortana Analytics Com el seu nom indica, la nova suite està integrada amb Cortana, l'assistent virtual personal de Microsoft que utilitzen els usuaris particulars de dispositius mòbils i equips d'escriptori, enfocat ara al món empresarial. Això implica que la manera d'interactuar amb aquests serveis serà molt intuitivita, ja que serà possible emprar el llenguatge natural per realitzar preguntes sobre dades.

Amb aquest gran pas Microsoft situa al seu assistent personal a un nivell superior, avançant-se a altres companyies com Apple amb Siri o Google amb el seu Google Now.

Transforma les teves dades en accions intel·ligents
Les dades són actius clau per a l'estratègia de qualsevol empresa ja que tot el que succeeix al voltant d'aquesta produeix informació que ens pot ajudar a crear nous models de negoci i avançar-nos a la nostra competència. No obstant això, analitzar el gran volum de dades que genera una companyia i extreure informació valuosa no és una tasca trivial i per això necessitem eines i tècniques adequades com les que ens ofereix Cortana Analytics.


La suite permet a les empresa analitzar grans quantitats d'informació, ajudant a comprendre tendències basades en les dades recollides mitjançant la tecnologia d'Aprenentatge Automàtic (Machine Learning) i predir així els pròxims successos per poder actuar en conseqüència.


El servei pot analitzar dades provinents de bases de dades estructurades i no estructurades, així com dades de dispositius basats en l'Internet de les coses (IOT). Posteriorment, aquestes dades poden ser organitzats i visualitzats a través de Power BI de Microsoft, que fa possible analitzar-los en formats més senzills de comprendre.


Cortana Analytics

 

Si vols veure un exemple de com Cortana Analytics ajuda a les empreses pots visualitzar aquest vídeo del centre de Salut de Dartmoutch-Hitchcok. L'hospital està desenvolupant amb Cortana Analytics Suite una solució remota de monitorització i anàlisi predictiu denominada ImagineCareMicrosoft, usant el poder de Azure, fa que les tècniques avançades per a la gestió de dades estiguin a l'abast de tots i en Softeng, com a partners especialistes en solucions en el núvol de Microsoft, t'ajudem a treure el seu màxim partit.

Vols saber més sobre com podem ajudar-te?

Sí, vull


<< tornar a l'bloc
FacebookTwitterLinkedInWhatsapp
Cognoms *
Càrrec *
Nº empleats *
Enviant...

Vols rebre els articles al teu correu?


Suscripciones al Blog Rss del Bloc