19/6/2014 publicat per: Softeng

Comparando Microsoft Office 365 con Google Apps En un mercat tan competitiu teva empresa necessita les millors eines de productivitat per a mantenir-se per davant de la competència, reduint temps i costos de manteniment. Per a això Microsoft i Google ens ofereixen solucions en el núvol que poden satisfer les nostres necessitats, però ¿Quin és millor solució per a la teva empresa?

 

Comparant la funcionalitat

Google Apps ofereix una interfície d'usuari extremadament simple. A canvi, la prestacions que ofereix i la funcionalitat queda molt limitada quan la comparem amb Office 365, el que impacta negativament en la productivitat dels usuaris. Segons comentaris d'ex-clients, les principals queixes sobre Google Aps, (a part de la privacitat de les dades sobre la qual parlarem després), se centren en impediments per editar correctament arxius Office, la incapacitat de poder treballar en manera offline i la falta d'integració entre les seves múltiples aplicacions i utilitats.

Office 365, en canvi, ens ofereix un conjunt d'eines familiars per als usuaris que ja treballen amb Office, amb una funcionalitat més rica però alhora fàcil d'usar i amb una acurada integració entre els diferents aplicatius. A més, a part de poder treballar fora de línia, Office 365 permet a les empreses prevenir fuites d'informació i obtenir unes capacitats de comunicació entre empleats i col·laboradors molt més rica (per exemple compartir escriptori i aplicacions, fer conferències fins amb 250 participants versus els 15 de Google així com disposar informació de presència dels usuaris en temps real i integrada en tota la suite).

Comparant privacitat i seguretat de les teves dades

Google Apps té una política d'escassa protecció de la privacitat. De fet, l'ús publicitari que fa de la informació dels seus usuaris li ha suposat l'obertura d'investigacions per part de la Unió Europea, els EUA i el "veto d'alguns països a usar els seus serveis per a empreses". Addicionalment, l'Agència de Protecció de Dades Espanyola no ha validat a Google per complir la LOPD. Actualment és possible ia negociar amb Google la garantia que les dades estiguin a Europa tot i que la AEPD requereix sol·licitar permís cas per cas. Tot això, fa que Google sigui una opció poc indicada per a les empreses que es preocupen per la privacitat i seguretat de la seva informació.

Office 365, en canvi, opera amb una política de seguretat estricta i auditada, sense accedir a les teves dades i garantint l'eliminació d'aquests si el servei acaba. Així mateix, l'Agència Espanyola de Protecció de Dades ha declarat, després d'analitzar el servei i els models de contractes de l'Office 365, que aquests ofereixen als clients la solvència i les garanties adequades per exportar les seves dades personals a Microsoft a l'empara de la Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD) confirmant a Microsoft com l'únic proveïdor Cloud que ofereix aquestes garanties.

strong>Comparant la flexibilitat dels plans
Comparant Microsoft Office 365 amb Google AppsGoogle Apps, Per donar el salt al núvol, és una qüestió de tot o res ja que ofereix el mateix servei per a tots els usuaris de l'empresa, obligant a més a traslladar tot al núvol sense possibilitat de solucions híbrides. Office 365 , En canvi, t'ofereix una àmplia gamma de plans que s'adapten a les teves necessitats empresarials i et permeten moure't al núvol al teu propi ritme, amb la mínima interrupció en el teu entorn de TI actual i pagant únicament pel que utilitzes.

Comparant costos ocults

Un dels motius pels quals algunes empreses inicialment es plantegen Google Apps és per l'aparent (i lleugera) diferència de preus respecte a l'Office 365. Tot i això, heu de tenir en compte que hi ha una sèrie de factors, sovint desconeguts pels clients , que impacten en el cost final real.

Google Aps: Un cop el client disposa de Google Apps, els clients s'adonen que han d'anar comprant eines de tercers que a més cal integrar i mantenir. Per exemple, per a la integració amb Directori Actiu (cas contrari, els usuaris es validen amb credencials diferents de les de la seva xarxa), migrar i compartir contactes d'Outlook, suport professional, ampliar nombre de participants i funcionalitats en les videoconferències, entre d'altres) . A més, també hauria de calcular el cost d'oportunitat que representa la pèrdua de productivitat (no poder treballar bé de manera offline, implicacions de no usar Office, falta d'integració amb altres productes, etc.).

Comparando Microsoft Office 365 con Google Apps
Aquests són els costos per als productes de tercers que algunes empreses poden necessitar per a Google Apps. Les dades són de Desembre del 2013 i es basen en Google Apps Marketplace o llocs web dels proveïdors i poden canviar en qualsevol moment. Per a més detalls sobre els costos ocults de Google, consulta aquest document


Office 365:
Microsoft ofereix una total transparència en les funcionalitats i prestacions de la suite de manera que no anem a trobar-nos sorpreses. En tot cas, cal tenir en compte costos derivats de l'adopció del SharePoint Online, ja que les empreses que no estan habituades a l'ús d'aquesta plataforma necessitaran invertir en formació i en acompanyament, si volen beneficiar-se al màxim del potencial que ofereix a les empreses .

 

Comparant el servei de suport

       
Google Aps: El seu model de suport es basa en prioritat basada en el criteri de Google i no en l'impacte que té l'incident per al client. A més, un criteri essencial si el problema impacta a tots o gairebé tots els usuaris de l'organització. A més, Google no comença a atendre una petició de suport fins que ha qualificat la gravetat de la mateixa. Per a més informació sobre les característiques del suport de Google, pots consultar el seu document oficial aquí.
       

Office 365: En cas d'alguna incidència, els usuaris de l'Office 365 estan ben informats gràcies a un panell informatiu en la seva consola. Així mateix, el suport 24/7 està disponible encara que la incidència la tingui un únic usuari de la companyia.

Què et recomana Softeng?

Sens dubte, recomanem Office 365 a aquelles empreses que valoren aspectes com la productivitat, la fiabilitat i la seguretat. Amb Office 365 les organitzacions tenen les eines que ja coneixen i necessiten, a més d'un servei en el núvol en el qual confien. El resultat? Un servei fiable al 99,9% que permet a les empreses satisfer les necessitats dels seus treballadors i clients, avantatjant a la competència.

Vols saber com la teva empresa pot beneficiar de l'Office 365?

Sí, vull saber més

 

<< tornar a l'bloc
FacebookTwitterLinkedInWhatsapp
Cognoms *
Càrrec *
Nº empleats *
Enviant...

Vols rebre els articles al teu correu?


Suscripciones al Blog Rss del Bloc