7/4/2022 publicat per: Softeng

Cómo salir con éxito del laberinto de la ciberseguridad

L'avenç tecnològic ha canviat les regles del joc en els negocis i la manera com treballem, obrint nous camins per potenciar la productivitat i incrementar l'eficiència de negoci. Però també nous riscos associats al treball en remot, als dispositius, a la informació…, que situen la ciberseguretat a la primera línia de prioritats de les empreses.

Per comprendre millor la seva complexitat i poder prendre decisions fonamentades, us compartim quatre factors que provoquen que la seguretat sigui tan complexa a l'hora de detectar, prevenir i respondre davant les vulnerabilitats, amenaces i atacs, i com abordar-los per sortir amb èxit del laberint de la ciberseguretat:

1. Obertura del perímetre

Avui dia, la xarxa corporativa s'ha descentralitzat per facilitar la feina en remot, hi ha hagut un augment de dispositius, compartim més informació i dades i disposem d'infraestructures a diferents llocs; ampliant amb tot això el perímetre en ciberseguretat. I aquest fet obliga a intensificar el control, supervisió i confiança sobre les connexions i ús dins de la xarxa.

  • Comptar amb un partner especialista que aporti el know-how i la capacitació tecnològica per protegir de manera integrada tot el perímetre, és un alt valor afegit per a les empreses, a causa de la complexitat de la ciberseguretat, la manca d'un equip d'experts dins de la pròpia empresa i, sense oblidar, a la rapidesa amb què avança la tecnologia i que exigeix mantenir-se constantment actualitzat.

2. Sofisticació de les amenaces

Quan parlem de sofisticació, ens referim a l'automatització i velocitat dels atacs amb estratègies de ciberdelinqüència cada cop més destructives i, en molts casos, irreversibles com pot passar amb els atacs de dia zero.

  • Com evitar-ho? Per això cal disposar de solucions integrades i intel·ligents que es comuniquin entre si de manera eficient – que no generin sitges que puguin deixar la porta oberta –, per analitzar la informació d'amenaces en temps real, correlacionar grans quantitats de dades per detectar patrons i anomalies, i anticipar-nos per respondre de manera automàtica i coordinada.

3. El factor humà

El factor humà sol ser el desencadenant per a la porta d'entrada d'amenaces, ja sigui perquè l'usuari ha estat enganyat en un atac de pesca, perquè ha perdut un dispositiu o per enviar informació confidencial sense protegir qui no correspon de manera intencionada o no , entre altres possibles casos.

  • Per tot això, la cultura de confiança digital i les capacitacions tecnològiques són el millor reforçament per a la primera línia de defensa, els usuaris, amb l'objectiu de comprendre els riscos en ciberseguretat i dotar-los de les eines adequades perquè siguin part de la solució.

4. Multitud de productes diferents

Un dels reptes que han d'abordar els CISO i CIO és la gran quantitat de productes i tecnologies existents i com integrar-les perquè funcionin de manera eficient. El gran repte ve quan s'acaba gestionant un entramat de solucions de diferents fabricants.

Les raons? No es comuniquen ni parlen el mateix idioma perquè cadascú tracta un problema concret, creant sitges a l'estratègia de seguretat; i això fa que requereixi més dedicació operativa i més temps de reacció.

  • Disposar d'una plataforma única al núvol ens permet protegir de manera integrada i centralitzada totes les superfícies d'atac, evitant la complexitat derivada d'integrar i mantenir múltiples productes de diferents fabricants.

Impulsar Zero-Trust

Una estratègia Zero-Trust és el millor enfocament defensiu per posar ordre amb una metodologia ben definida i contrastada – basada en els principis bàsics de verificació contínua, accés amb privilegis mínims i assumir la bretxa de seguretat en qualsevol moment – amb l'objectiu de protegir-ho tot el perímetre, minimitzar els errors humans i anticipar-nos i contrarestar les amenaces detectant-les, prevenint i responent de manera eficaç.

 

Et recomanem:

Cómo salir con éxito del laberinto de la ciberseguridad

Els 3 reptes essencials del CISO i les claus per abordar-los

La consolidació del treball híbrid juntament amb la sofisticació de les ciberamenaces ha posat la seguretat al focus de les empreses, on els CISO tenen un paper clau. Us compartim els 3 reptes essencials del CISO i com abordar-los.

Cómo salir con éxito del laberinto de la ciberseguridad

Com evitar patir la paradoxa del castell de cartes per garantir la seguretat digital

La ciberseguretat és una necessitat estratègiques que, en molts casos, les companyies encara no tenen com a prioritat i genera el que anomenem la paradoxa del castell de cartes: posar el focus únicament al negoci sense protegir l'entorn corporatiu. Com evitar-ho?

<< tornar a l'bloc
FacebookTwitterLinkedInWhatsapp
Cognoms *
Càrrec *
Nº empleats *
Enviant...

Vols rebre els articles al teu correu?


Suscripciones al Blog Rss del Bloc