2/3/2022 publicat per: Softeng

Cómo evitar sufrir la paradoja del castillo de naipes para garantizar la seguridad digital

Amb el nou paradigma de treball híbrid i l'acceleració de la digitalització, han sorgit noves necessitats estratègiques com la ciberseguretat que, en molts casos, les companyies encara no tenen com a prioritat i genera el que anomenem com la paradoxa del castell de cartes : posar el focus únicament en el negoci sense protegir l'entorn corporatiu susceptible de qualsevol ciberamenaça externa o incident de seguretat intern. Com evitar-ho?

Us compartim 3 claus per evitar patir la paradoxa del castell de cartes:

 

1 - Crear una cultura de confiança digital

Per a moltes empreses, la ciberseguretat encara requereix un canvi de mentalitat que ha de comptar amb el suport de la direcció de la companyia per promoure una cultura de confiança digital. I aquesta ha de convertir-se en un actiu important de les empreses per comprendre els riscos en ciberseguretat i dotar els empleats de les eines i formació adequades perquè siguin part de la solució. Fent un zoom a l'impacte que pot tenir un incident de seguretat, aquest podria produir una aturada operativa, una filtració d'informació sensible a tercers, fins a una crisi reputacional amb la pèrdua de confiança consegüent per part dels clients, entre altres riscos.

Per això, és vital promoure una cultura de confiança digital per facilitar l'adopció d'un model de seguretat Zero Trust , on el lideratge del responsable de ciberseguretat és clau per impulsar el canvi i garantir la implicació de les diferents àrees de negoci, tot alineant tota la companyia.

 

2 - Adoptar un model de seguretat Zero Trust

Un cop consolidada la cultura com a motor de canvi, la prioritat és augmentar i mantenir el nivell de confiança digital necessària per al negoci. Com? Amb un model de seguretat Zero Trust , evolucionant d'una seguretat tradicional i reactiva basada en la confiança – perquè ja no és efectiva – a una seguretat proactiva, sota la premissa de mai confiar en res ni ningú, centrada en les dades i la identitat, i basada en les verificacions contínues per protegir totes les superfícies potencials datac.

 

3 - Potenciar la seguretat simplificant la seva complexitat gràcies al núvol de Microsoft

La seguretat és complexa a causa de la gran quantitat de solucions i productes que hi ha de diferents proveïdors i la integració entre ells; la sofisticació de les amenaces; la capacitació tecnològica i coneixement que en requereix la gestió; la dedicació que exigeix per avaluar i descartar falses alarmes, etc. Des d'IDC Research Espanya, apunten que la solució passa indubtablement pel núvol amb una plataforma holística.

És aquí on el núvol de Microsoft ens ofereix una plataforma única per protegir de manera integrada totes les superfícies d'atac mitjançant solucions i aplicacions integrades, fiables, intel·ligents, flexibles i escalables, i és imprescindible una estratègia alineada amb negoci per avançar en el camí d'adopció d'un model de seguretat de Zero Trust.

¿Estan preparades les empreses per abordar la ciberseguretat?

A la majoria de les empreses no disposen dels rols especialistes amb el know-how ni expertise en les solucions de seguretat per identificar, detectar i prevenir qualsevol bretxa o incident per tal de garantir la ciberesiliència del seu castell de cartes . Per això, és clau comptar amb un aliat estratègic especialista que acompanyi l'empresa en tot el camí, sàpiga com simplificar la complexitat de les solucions i com resoldre totes les necessitats de manera àgil. A Softeng , acompanyem els nostres clients impulsant la innovació per aprofitar el màxim potencial de les solucions de seguretat al núvol de Microsoft.

Els líders de tots els sectors i les indústries cada vegada són més conscients de l'alt valor de la seguretat digital. Seguir un model Zero Trust és el que garantirà que el negoci no trontolli i segueixi dret quan passi un atac o incident de seguretat; i dóna per fet que passarà.

 

També et recomanem:

 

Cómo evitar sufrir la paradoja del castillo de naipes para garantizar la seguridad digital

La paradoxa del castell de cartes i la importància de la ciberseguretat →

Analitzar la paradoxa del castell de cartes en el context empresarial, ens pot ajudar a entreveure com n'és de fràgil qualsevol organització davant de les ciberamenaces. Per abordar la ciberseguretat cal crear una cultura de confiança digital, adoptar un model de seguretat Zero Trust.

 

Cómo evitar sufrir la paradoja del castillo de naipes para garantizar la seguridad digital

Per què la teva empresa hauria d'adoptar una estratègia de seguretat Zero Trust →

Els ciberatacs estan incrementant dia a dia amb més virulència que mai, amb més impacte per a les empreses i amb rescats cada cop més milionaris. No donis res per descomptat, no confiïs en res ni ningú; aquesta és la consigna del Zero Trust o la confiança zero, un model de ciberseguretat que consisteix a eliminar completament la confiança de l'equació. Què podem fer davant aquesta situació cada cop més complexa?

 

<< tornar a l'bloc
FacebookTwitterLinkedInWhatsapp
Cognoms *
Càrrec *
Nº empleats *
Enviant...

Vols rebre els articles al teu correu?


Suscripciones al Blog Rss del Bloc