18/11/2014 publicat per: Softeng

Cómo la nube nos ayuda a tener nuestros activos legalizados En ocasions, les empreses no tenen el seu programari correctament llicenciat per desconeixement o descuit i no són conscients que la legislació espanyola considera l'ús del programari no llicenciat com una infracció greu.

L'últim Projecte de reforma del Codi penal, aprovat recentment en Consell de Ministres, preveu penes de fins a un any de presó per als administradors de les empreses que facin ús de programari no llicenciat correctament.

  Aquí tens un resum d'algunes de les implicacions d'aquesta reforma:

  • Responsabilitat directa dels administradors amb penes de:

  • Fins a un any de presó o multa de 12 a 24 mesos

  • Inhabilitació de fins a dos anys per a l'exercici de la indústria o comerç

  • Obligació de totes les empreses, independentment del seu tamany, d'aplicar programes de compliments, com ara la legalitat del seu programari

  • Obligació d'establir models d'organització i gestió que inclouen mesures de vigilància i control eficients per a la prevenció de delictes

  • Obligació de comptar amb un sistema disciplinari que sancioni adequadament l'incompliment de les mesures que estableixi el model de gestió i organització.

A més de les sancions econòmiques, les empreses que fan servir programari no llicenciat estan més exposades a errors crítics en els seus sistemes i pèrdua de dades a causa del risc que continguin virus.

En situacions de llicenciament incorrecte, solucionar el problema comprant les últimes versions del programari pot ser extremadament car i aquí és on el núvol ens pot ajudar, evitant aquesta inversió i legalitzant l'empresa automàticament.

A més, en Softeng t'ajudem a impulsar la productivitat i l'estalvi amb solucions que faciliten la col·laboració de tot el teu equip mitjançant Office 365 i Azure.

Vols saber més sobre com podem ajudar-te?


Sí, vull saber més

 

<< tornar a l'bloc
FacebookTwitterLinkedInWhatsapp
Cognoms *
Càrrec *
Nº empleats *
Enviant...

Vols rebre els articles al teu correu?


Suscripciones al Blog Rss del Bloc