15/6/2015 publicat per: Softeng

Cómo controlar los dispositivos con los que los usuarios acceden a Office 365 Cada vegada és major el nombre d'empleats que accedeixen a la informació sensible de les empreses a través dels dispositius mòbils. Aquesta nova tendència, agreujada pel fet que molts usuaris volen treballar amb els seus dispositius personals (Bring Your Own Device o BYOD), representa una amenaça significativa per a la seguretat de les dades de les empreses.

Per tant, comptar amb un sistema que controli l'accés a la informació des de tot dispositiu mòbil (Mobile Device Management o MDM), s'ha convertit en una peça clau per a la seguretat de totes les empreses.

En aquest sentit, Microsoft ens ofereix Microsoft Intune, que proporciona una completa gestió de dispositius (tant mòbils com PCs) juntament amb la gestió avançada d'aplicacions corporatives i amb la qual pots controlar i administrar l'accés dels teus empleats des de qualsevol dispositiu.

No obstant això, molt recentment Microsoft ens ha sorprès a l'incloure a l'Office 365 capacitats de gestió de dispositius (MDM) per ajudar les empreses a gestionar dispositius iOS, Android, i Windows Phone. Aquestes característiques estan disponibles sense cost addicional per als clients amb plans empresarials, educació i govern quan abans requerien la compra de Intune.  

Què ofereix MDM per Office 365 a les empreses?

MDM permet als administradors de TI controlar quins dispositius tenen accés a dades de l'Office 365, proporcionant la possibilitat d'eliminar dades corporatives del dispositiu des de la consola de gestió en cas necessari.

A continuació es detallen les seves funcionalitats:

  • Cómo controlar los dispositivos con los que los usuarios acceden a Office 365 Dispositius autoritzats: Pots establir polítiques de seguretat amb què determinar els tipus de dispositius que poden accedir a la informació corporativa. Amb aquesta funció, tant emails com documents de tota mena només poden ser utilitzats per dispositius autoritzats per la companyia.

  • Gestió de dispositius: També pots crear polítiques de seguretat com ara: Requerir una contrasenya per treballar amb el dispositiu, no permetre captures de pantalla, bloquejar l'ús de connexions USB i moltes altres totes destinades a protegir la informació i evitar l'accés a usuaris no autoritzats.

Cómo controlar los dispositivos con los que los usuarios acceden a Office 365
  • Informes: Al centre d'administració de l'Office 365 tens informes amb els que podràs obtenir valuosa informació sobre els dispositius que accedeixen a les dades de la teva empresa.

  • Esborrat selectiu de dades: Amb aquesta funció, si un dispositiu es perd, ha estat robat o si l'empleat ja no forma part de l'organització, els administradors poden esborrar les dades corporatives que hi havia dins del dispositiu, podent opcionalment fer-ho sense eliminar les dades personals de l'usuari.

Com administrar els dispositius des Office 365

Els administradors d'IT poden gestionar i configurar les directives de seguretat per als dispositius (Windows Phone, iPad, iPhone i Android) des del portal d'administració de l'Office 365 mitjançant una interfície fàcil d'usar i sense impactar en la productivitat dels empleats.

Cómo controlar los dispositivos con los que los usuarios acceden a Office 365


Aquelles empreses que necessitin protecció més enllà del que inclou Office 365 tenen la possibilitat de contractar Microsoft Intune per obtenir capacitats addicionals de gestió de dispositius i aplicacions. No obstant això, Microsoft ha anunciat que estan treballant en una propera versió en què els clients de l'Office 365 poden aplicar les capacitats MDM de l'Office 365 per a alguns usuaris i proporcionar les capacitats completes de gestió de Microsoft Intune per a altres usuaris dins d'un mateix contracte .

I quan necessitarem més del que ens ofereix Office 365?

Cómo controlar los dispositivos con los que los usuarios acceden a Office 365

Quan desitgem gestionar també els PC de la nostra empresa, des de la seva salut fins desplegar aplicacions i gestionar la seva protecció antivirus de manera centralitzada, ... entra en joc Intune :)

Microsoft Intune és un servei basat en el núvol que ajuda a la teva empresa a protegir no només dispositius mòbils i tablets sinó també els equips (que executen una edició professional de Windows Vista, Windows 7, Windows 8.1), fins i tot encara que aquests no s'hagin unit a un domini pel que és ideal per a empreses el personal és mòbil o està distribuït geogràficament.

Intune inclou totes les capacitats de MDM de l'Office 365 i més:

  • Administració d'aplicacions: Els administradors d'IT poden desplegar i administrar tant aplicacions corporatives com controlar les de les botigues d'aplicacions en els dispositius mòbils, podent aplicar certes restriccions com no permetre l'copiar, tallar, enganxar i guardar com.

  • Control de navegació: Pots restringir els llocs que poden visitar els empleats de la teva empresa.

  • Gestió avançada de la seguretat: Pots implementar i gestionar en els dispositius perfils de certificats, correu electrònic, VPN i Wi-Fi.

  • Gestió de PC: Administra dispositius en el núvol sense infraestructura requerida per gestionar PC, com el seu estat de salut, alarmes en cas de problemàtiques, la seva protecció antivirus i molt més.

  • Inventaris de maquinari i programari: Pots recopilar informació sobre el maquinari i el programari utilitzats en la teva empresa com a ajuda per planejar un cicle d'actualització o per determinar si s'ha instal·lat programari no desitjat en dispositius administrats.

Conclusió

Les noves funcionalitats incorporades a l'Office 365 afegeixen encara més valor a la plataforma i atorguen capacitat suficient per complir amb les necessitats de seguretat, mobilitat i productivitat demandades per les empreses i els constants canvis del mercat, diferenciant a passos de gegant de la resta de solucions del mercat . I si encara necessitem més ... doncs aquí sí, Intune;)


Vols saber més sobre seguretat a l'Office 365?

Sí, vull saber més!

<< tornar a l'bloc
FacebookTwitterLinkedInWhatsapp
Cognoms *
Càrrec *
Nº empleats *
Enviant...

Vols rebre els articles al teu correu?


Suscripciones al Blog Rss del Bloc