21/9/2017 publicat per: Softeng

4 medidas definitivas para garantizar la seguridad de la información de tu empresa

Saps qui pot accedir a la informació que té emmagatzemada la teva empresa? Compleix la teva organització amb la nova normativa de protecció de dades? Disposes d'una solució de seguretat que protegeixi el teu correu electrònic corporatiu enfront de les amenaces més avançades? En aquest article t'ajudarem a descobrir quins són els principals riscos de seguretat i quines solucions tens al teu abast.

Cada any es descobreixen més de 6.000 vulnerabilitats en els sistemes utilitzats per empreses de tot el món. Aquesta xifra, recollida en l'informe 2016 Trends in CYBERSECURITY publicat per Microsoft, posa de manifest la importància de comptar amb un programari de seguretat certificat, solvent i actualitzat. Per això, podem afirmar, sense risc a equivocar-nos, que cap companyia -sigui quina sigui la seva mida o el sector en què opere-, pot permetre prescindir d'una estratègia de seguretat.

I si garantir la seguretat dels documents i dades que atresora una empresa - ja sigui a la seva seu, en una sucursal o en el núvol - és una de les principals preocupacions dels directius de mig món, el gran maldecap dels directors de tecnologia és triar el sistema que millor s'adapti a les necessitats de la seva empresa.

Garantir la seguretat i complir amb la nova normativa GDP 4 medidas definitivas para garantizar la seguridad de la información de tu empresa R

A la preocupació per la garantia de la seguretat de la informació se suma el temor a les milionàries sancions de les que podria ser objecte una companyia que no compleixi el nou Reglament General de Protecció de Dades Europeu (GDPR, en les seves sigles en anglès), que entrarà en vigor el pròxim 25 de maig de 2018.

Segons la nova legislació, que serà d'aplicació obligatòria en tots els estats membres de la UE, aquelles empreses que no respectin el dret dels ciutadans a conèixer fidelment l'ús que es va a donar a les seves dades, ja siguin personals, públics o professionals , podran ser multades amb fins a 20 milions d'euros. A més, les empreses hauran de garantir la custòdia de les dades de tercers i en cas que patissin un atac estaran obligades a informar tant a les autoritats com als ciutadans afectats.

4 mides per garantir la protecció de les dades de la teva empresa 4 medidas definitivas para garantizar la seguridad de la información de tu empresa

Per frenar els atacs i protegir-se davant les vulnerabilitats, la principal decisió que ha de prendre un director d'IT és apostar per la implantació de solucions de seguretat que facin front als 4 grans riscos que es poden plantejar en una organització:

1 - Impedir que la identitat dels usuaris corporatius es posi en perill
Darrerament ha proliferat de manera alarmant el robatori de contrasenyes a través de pràctiques d'enviament de correus fraudalentos amb l'objectiu d'induir els destinataris a revelar la seva informació personal (tècnica anomenada Phising).

A més d'això, si considerem el creixement de l'ús d'aplicacions en el núvol juntament amb el fet que molts usuaris sovint reutilitzen el mateix password per accedir-hi, l'amenaça de seguretat per a les empreses és enorme davant el risc que un ciberdelinqüent obtingui tan sols una contrasenya d'usuari per a una aplicació que potser .. ni tan sols sigui corporativa!

La solució a aquest maldecap es diu Azure Active Directory , doncs pot facilitar, a través d'una identitat única i protegida (single sign-on), un accés segur i validat en dos passos, a totes les aplicacions que fan servir els usuaris de l'empresa, simplificant a més enormement la gestió IT.  

2 - Protegir les dades i assegurar el compliment de la normativa
Estimular la productivitat amb accés al núvol alhora que es manté la informació protegida i controlada és essencial. Si no disposes d'una solució que et permeti controlar l'accés i difusió dels documents de la teva empresa per part dels teus empleats, des Softeng podem ajudar-te. Per a això, vam implantar Azure Information Protection , que permet classificar, etiquetar i protegir els teus documents essencials al mateix temps que serveix per controlar el compliment de la nova legislació GDPR. Aquest aspecte queda també recolzat amb els sistemes que inclouen els plans avançats de l'Office 365, com el Customer Lockbox, per a l'obtenció de l'autorització expressa de cessió de dades.

3 - Ampliar els controls d'accés a la informació continguda en els diferents dispositius de l'empresa
Oferir seguretat millorada als dispositius personals i de l'empresa és un altre dels grans reptes i, per tant, una de les quatre mesures que ha de prendre una empresa que vulgui garantir la seva seguretat. En aquest sentit destaca l'eina basada en el núvol Microsoft Intune, que permet controlar quins dispositius tenen accés a aplicacions corporatives i dades de l'Office 365 i impedir l'accés als mateixos en cas que els dispositius es perdin o siguin robats, assegurant el compliment de les normes de seguretat de l'empresa.

4 - Salvaguardar la infraestructura
La quarta mesura essencial per tenir sota control la informació de la teva companyia és implantar polítiques que ajudin a mantenir segurs els recursos en el núvol i els entorns híbrids. Per a això la clau està en apostar per fabricants de tecnologia que no escatimin en seguretat com Microsoft, que inverteix en la mateixa més de 1.000 milions de dòlars a l'any. Des d'un prisma de protecció d'infraestructura i dades així com de la possibilitat de recuperació, Azure ens ofereix unes solucions de recuperació davant desastres .

Microsoft 365, la solució perfecta per a les teves necessitats de seguretat avançades

Microsoft 365 E5 és la solució perfecta per a aquelles empreses que volen oferir un entorn de treball modern, col·laboratiu i altament segur, oferint una protecció integral per a tota l'empresa. Tot això, gràcies a una completa suite que inclou l'Office 365, Windows 10 Enterprise i Enterprise Mobility + Security.

Necessites que t'ajudem a implementar i treure partit a totes les eines de seguretat que tens al teu abast?

Sí, vull saber més!

<< tornar a l'bloc
FacebookTwitterLinkedInWhatsapp
Cognoms *
Càrrec *
Nº empleats *
Enviant...

Vols rebre els articles al teu correu?


Suscripciones al Blog Rss del Bloc