31/7/2012
SharePoint 2013: Les novetats més rellevants que vénen a la nova versió
Què és nou en SharePoint 2013

El passat 17 de Juliol Microsoft va anunciar que està funcionant actualment la Preview de la nova versió de la plataforma de col · laboració SharePoint 2013, també coneguda com SharePoint Server 15.

SharePoint 2013 presenta una experiència d'usuari simplificada que ajuda a organitzar, sincronitzar i compartir tot el contingut de la seva empresa. Les seves noves capacitats socials fan que sigui més fàcil compartir idees.

Aquestes són algunes de les novetats que comporta la nova versió de SharePoint 2013:

InterfazSharePoint.png Nova experiència d'usuari
La nova versió de la plataforma de col · laboració presenta una aparença més senzilla i neta. SharePoint 2013 proporciona accés ràpid a documents amb atractives experiències per guardar documents, editar llistes, intercanviar contingut o llocs. Amb les noves funcionalitats podrà compartir documents i actualitzar continguts des del seu telèfon mòbil o tableta.

RedesSociales.png Xarxes socials corporatives
Millora de les eines de col · laboració de SharePoint mitjançant la incorporació de noves funcionalitats per crear xarxes socials corporatives. SharePoint 2013 introdueix el concepte "Comunitat", una xarxa social amb murs de microbloging (a l'estil de Facebook) i algunes característiques addicionals com ara la gestió de la reputació de persones. Així mateix tindrem l'opció de vincular serveis de tercers com Flickr o LinkedIn per utilitzar-los com fonts de continguts per als nostres documents.
Gràcies a l'adquisició de Yammer per part de Microsoft, Sharepoint 2013 integrarà funcionalitats d'aquesta xarxa social de què parlarem més endavant.

Gestioni els seus projectes en marxa
La companyia incorporarà a Office 365 la eina Microsoft Project com a nou producte i s'integrarà amb SharePoint i Outlook per organitzar el seu projectes, aconseguint que la seva organització pugui tenir visibilitat dels mateixos i incorporant noves capacitats per a la gestió de tasques en equip.

Skydrive Pro
Sharepoint 2013 ofereix la funcionalitat dels serveis en el núvol Skydrive ja coneguts a nivell de consumidor però amb característiques professionals. Segons Jeff Teper, Vice President Corporatiu del SharePoint en Microsoft, "Skydrive Pro farà més fàcil el compartir documents en SharePoint. Guardar, sincronitzar, compartir i col · laborar serà tan simple com arrossegar i deixar anar ". Així mateix amb les característiques Pro es reforça la integració amb REDER socials, col · laboració, recerca, gestió de metadades, fluxos de treball i compliment legal. Skydrive Pro forma part tant de la plataforma de SharePoint Online en Office 365 com a Sharepoint Server 2013.

Cloud App Model
Una dels novetats destacades que implica un significatiu canvi de nivell d'experiència de l'usuari, són les denominades "Cloud App Model", un nou model de desenvolupament d'aplicacions que ens permetrà crear Apps de SharePoint. Les Apps són petites solucions fàcils d'usar i que s'ajusten a les necessitats específiques dels usuaris. Els usuaris tindran l'opció d'instal · lar Apps directament des d'un Marketplace de SharePoint que podrà ser públic o privat de cada empresa. L'allotjament d'aquestes aplicacions pot ser en Azure, al mateix SharePoint o en una combinació de les dues solucions.

Fast Search server
SharePoint 2013 Server inclourà Fast Search server com a producte integrat amb la plataforma de recerca empresarial i presenta novetats en els motors de consulta amb les que podrà personalitzar i limitar la seva recerca per obtenir resultats més rellevants.

Windows Azure
SharePoint 2013 ha una integració molt més completa amb Windows Azure i per tant millores en les escalabilitat i el dimensionament de la infraestructura del producte.

Millora de l'experiència d'usuari en dispositius mòbils
Millores en la visualització i compatibilitat entre diferents dispositius: Windows Phone, des de Windows 8 i en general des d'altres plataformes mòbils.

En futurs articles, us anirem explicant les nostres conclusions a mesura que anem treballant amb aquesta versió preliminar de SharePoint 2013. Fins ara i amb escassament una setmana de treball amb aquesta versió, les sensacions són estupendes :)


tornar ...
 
FacebookTwitterLinkedInWhatsapp

     
Copyright © 2021 SOFTENG :: Política de protecció de dades :: Avís legal