Butlletí

Softeng Insights

Idees per millorar la competitivitat de la teva empresa

21/10/2010
La importància de l'Anàlisi web per millorar els objectius de l'empresa

Quan una pàgina web respon a objectius més ambiciosos que una simple targeta de presentació, és vital mesurar resultats per poder millorar-los.

L'analítica web consisteix en la recopilació, mesurament i avaluació racional de les dades obtingudes del nostre site, amb el propòsit d'entendre i millorar la seva efectivitat. Addicionalment, tambéanalitza comportaments de personessent fonamental per prendre decisions encertades i millorar els resultats de l'empresa.

Per a això, existeixen diferents aplicacions i la més popularGoogle Analyticssobre la qual probablement hagi sentit a parlar o fins i tot estigui usant ja. Totalment gratuïta, aquesta aplicació ofereix informació mitjançant la recollida de dades mentre els usuaris naveguen per la nostra web facilitant posteriorment informació sumaritza a través de taules i gràfics fàcilment comprensibles per a prendre decisions eficaces.

A partir de la informació que ofereix Google Analytics podrem conèixer pàgines visitades i temps de permanència, el perfil i gustos del visitant, des d'on ens visiten, com ens troben i quin és el retorn monetari de la inversió a partir del grau de compliment dels objectius definits per al nostre lloc web. Tota aquesta informació és fonamental per conèixer l'evolució i l'èxit del nostre lloc web,arribant a ser el suport necessari per a qualsevol acció demàrqueting.

Amb les dades obtingudes, les empreses poden posicionar-se millor davant de la seva competència, definir estratègies de màrqueting en funció de les pàgines amb més èxit, conèixer els punts febles del seu lloc, la procedència de les visites i fins i tot poden ajudar a definir estratègies més acords amb els hàbits del nostre públic objectiu, millorar el servei i aconseguir un major nombre de vendes i clients.

Alguns consells per començar

  • Si encara no disposa d'Analytics, demani al seu proveïdor web que es l'activi i li proporcioni una sessió de formació.
  • Mitjançant la funció que ofereix Analytics, creu objectius i defineixi el valor que té cada un per a vostè. Alguns objectius típics són: Omplir un formulari, que un usuari visualitzi un determinat contingut o rebre una trucada d'un nou client.
  • Analitzeu les estadístiques freqüentment, almenys un parell de vegades a la setmana, tregui conclusions i actuï en conseqüència redefinint la seva estratègia en base als resultats obtinguts.
  • Observeu quines són els continguts de més i menys èxit, per poder dedicar els esforços segons el cas.
  • Determineu quines són els sites de procedència des d'on més el visiten.
  • Feu un seguiment de amb quines paraules clau troben el site seus visitants i analitzi si corresponen amb les que li agradaria estar posicionat.
  • Si disposa de campanyes de pagament amb Google Adwords, ajudi's del sistema d'objectius d'Analytics per analitzar   quines paraules tenen un retorn d'inversió més baix i estudiï la possibilitat de deixar de licitar per elles.

Així mateix i per a la comoditat dels nostres clients, recordeu que és possible obtenir la informació que ofereix Google Analytics de forma integrada sense sortir de Portal Builder, de manera que redunda en una major productivitat i comoditat per als usuaris. Així mateix, utilitzeu el nostre servei de suport per demanar-nos ajuda sobre com obtenir el millor partit de Softeng Portal Builder costat de Google Analytics i fins i tot com ajudar-se de Softeng Portal Builder per millorar el posicionament amb les paraules clau del seu interès.


Tornar
 
FacebookTwitterLinkedInWhatsapp

Sobre Softeng

Softeng és una consultoria i enginyeria de programari té com a missió ajudar les empreses a incrementar el seu avantatge competitiu optimitzant els seus sistemes, millorant la seva productivitat i impulsant la innovació.

Per aconseguir-ho, acompanya als seus clients amb seguretat en la seva transformació digital, movent els seus sistemes clàssics a Microsoft 365 i Azure optimitzant, modernitzant el seu lloc de treball per millorar la productivitat i protegint les seves empreses davant fugues de dades i ciberamenaces, amb innovació.

On som?

Barcelona (Central)
Pau Clarís, 162-164, 2a planta
08037 Barcelona (Espanya)
+34 93 237 59 11

veure mapa

Madrid
Av del Doctor Arce, 14
28002 Madrid (Espanya)
+34 91 761 02 80

veure mapa

Logo PortalBuilder

Copyright © 2020 SOFTENG.