11/10/2021 publicat per: Softeng

Windows 365, tu pc en la nube

A mesura que hem anat superant la major part de les restriccions imposades per la pandèmia, veiem emergir un nou model laboral en què les organitzacions estan girant cap a un entorn de treball híbrid , amb empleats que tornen a l'oficina i altres que continuen treballant des de casa canviant dubicació segons necessitin, sumant els avantatges del treball en remot i de lactivitat presencial.

En un estudi realitzat internament a Microsoft sobre la tendència laboral, es va descobrir que el 73 per cent dels treballadors volen opcions flexibles de treball remot, però, alhora, el 67 per cent diu que també vol més col·laboració en persona després de la pandèmia. Aquestes xifres es poden aplicar a qualsevol organització del món i posen de manifest la necessitat d'establir el treball híbrid a totes les empreses com una oportunitat de conciliació per proporcionar un valor afegit més gran a les persones que la formen. Tot i això, aquest nou escenari planteja nous desafiaments per a les empreses.

El desafiament del treball híbrid per a les empreses

Proporcionar als treballadors accés als recursos de l'organització a la llar, l'oficina i tots els punts intermedis, així com proporcionar-los la flexibilitat de poder quedar-se un dia a casa, de vegades de manera inesperada o no planificada, planteja un nou desafiament per als departaments dIT i la seguretat de lempresa. Molts usuaris solen connectar-se des d'equips personals, que ni estan protegits ni estan gestionats per IT, cosa que implica que si un cibercriminal aconseguís entrar a qualsevol d'aquests equips, tindria conseqüències per a tota l'organització.

Però en aquest nou escenari de treball no es tracta només de permetre i assegurar l'accés remot. Ara lexperiència de lusuari és més important que mai per atraure i retenir el talent, millorar la productivitat i garantir la seguretat.

La solució

Microsoft ofereix una solució al núvol que s'adapta als nous entorns de treball híbrids que es necessiten en el context actual, alhora que resol els desafiaments a què s'enfronten les empreses, el seu nom és: Windows 365 .

Windows 365 és abans que res un PC al núvol. Un servei que ofereix una nova forma dexperimentar Windows 10 o Windows 11, transmetent les teves aplicacions personalitzades, configuració i contingut del núvol de Microsoft a qualsevol dispositiu per poder treballar amb ell des de qualsevol lloc. Aquest enfocament crea una categoria completament nova i única al món: el PC al núvol .

Un dels principals avantatges de Windows 365 és la simplicitat. Les empreses poden crear un PC al núvol en qüestió de minuts i assignar-lo als seus empleats de forma ràpida i senzilla, triant la mida del PC al núvol que millor s'adapti a les necessitats de rendiment de l'usuari, amb un preu fix per usuari /mes.

"Windows 365 combina el poder i la seguretat del núvol de Microsoft amb la versatilitat i la simplicitat del PC."

Windows 365 es va anunciar a principis de juliol d'aquest mateix any al congrés mundial de partners de Microsoft. Satya Nadella, CEO de Microsoft ho definia d'aquesta manera: - "De la mateixa manera que les aplicacions van ser portades al núvol amb SaaS, ara pugem el sistema operatiu al núvol, proporcionant a les organitzacions una major flexibilitat i una forma segura de empoderar els seus treballadors perquè siguin més productius i estiguin connectats, amb independència de la seva ubicació."-

Tal ha estat lèxit de Windows 365 des del seu llançament que Microsoft va haver de suspendre les proves gratuïtes a causa de lalta demanda.

Windows 365, tu pc en la nube

Una solució adaptada als nous entorns de treball híbrids.

L'evolució de Windows a un sistema operatiu que també pot ser al núvol ofereix noves possibilitats a les organitzacions de totes les mides, ajudant-les a triar la millor opció per a un usuari o rol particular i facilitant una varietat d'escenaris per al nou món laboral.

Windows 365 està pensat per a organitzacions que necessiten solucions àgils, fàcils de mantenir i sobretot segures perquè qualsevol treballador pugui tenir sempre el seu mateix ordinador corporatiu amb tot el que necessita, sense haver-se d'emportar enlloc.

Aquests són alguns dels escenaris on Windows 365 és l'opció ideal:

 • Personal amb flexibilitat per treballar a oficina oa casa.
 • Personal treballant en remot usant el dispositiu personal (no corporatiu).
 • Personal en mobilitat.
 • Empreses amb treballadors temporals o molta rotació de personal.
 • Necessitat de treballar amb pc's potents i que no permeten el transport fàcilment (Per exemple, equips CAD).
 • Pla de contingència per tenir un PC (o centenars) en minuts, en cas de qualsevol esdeveniment que s'hagi pogut desencadenar.

Seguretat i control per a IT

Windows 365 és segur per disseny en protegir i emmagatzemar la informació al núvol, sense que l'usuari pugui descarregar-la al dispositiu personal com feia fins ara. A més, a la seva versió Enterprise, automàticament se li apliquen totes les polítiques i mesures de seguretat que l'empresa tingui desplegades per a la resta dels equips corporatius físics. Finalment, en tenir l'equip al núvol, IT no ha de preocupar-se que els usuaris requereixin i usin una VPN des dels seus equips personals ni per la seguretat dels mateixos.

L'administració per a IT és similar a la dels dispositius físics de l'organització ja que un equip Windows 365 Enterprise no només se li apliquen les polítiques de seguretat corporatives sinó que a més IT els administra des de la consola de Microsoft EndPoint Manager (Intune).

Windows 365 o Azure Virtual Desktop?

Windows 365 es basa en Azure Virtual Desktop. Tot i això, mentre que Azure Virtual Desktop està pensat per a entorns empresarials on es requereix total control, flexibilitat i capacitat d'optimització per ajustar computació i emmagatzematge, Windows 365 simplifica el treball a IT eliminant la necessitat de gestionar cap infraestructura per darrere, a canvi de un preu fix per usuari segons la potència desitjada.

Encara que des del punt de vista d'experiència d'usuari són pràcticament el mateix, hi ha aspectes que diferencien les dues solucions de Microsoft:

Windows 365

 • PC dedicat per usuari, amb dades persistents.
 • Optimitzat per simplificar la gestió IT.
 • Escriptori amb Windows 10 o Windows 11.
 • Es gestiona des del Microsoft Endpoint Manager, com la resta de PCs.
 • No requereix coneixements avançats
 • Preu predictible, pagament per usuari/mes (SaaS)

Azure Virtual Desktop

 • Escriptori persistent, dedicat no persistent o compartit per a usuaris.
 • Optimitzat per a flexibilitat (requereix coneixements tècnics avançats).
 • Escriptori amb Windows 10/11, opció de multisessió i Remote App
 • Control total sobre la configuració i entorn de MVs (gestió des d'Azure)
 • Requereix coneixements avançats
 • Pagament per ús de la plataforma a Azure (consum) + llicència d'usuari

Cal destacar que tant Windows 365 com Azure Virtual Desktop són solucions que s'adapten al lloc de treball híbrid i en cas de requerir més personalització i flexibilitat, especialment si la teva empresa té experiència en virtualització, Azure Virtual Desktop pot ser la millor opció.

Conclusió

En aprofitar la capacitat del sistema operatiu Windows i el potencial del núvol, Windows 365 ofereix a qualsevol organització més tranquil·litat en tres aspectes clau: Potència, senzillesa i seguretat.

Vols veure una demo i conèixer més a fons els avantatges i els escenaris en què Windows 365 et pot ajudar?

Windows 365, tu pc en la nube


El proper dijous 28 d'octubre t'ho expliquem en un esdeveniment digital on podràs conèixer totes les possibilitats de la solució i com facilita la productivitat i la seguretat a la nova era del treball híbrid.

 

 

 

Sí, vull saber-ne més

 
<< tornar a l'bloc
FacebookTwitterLinkedInWhatsapp
Cognoms *
Càrrec *
Nº empleats *
Enviant...

Vols rebre els articles al teu correu?


Suscripciones al Blog Rss del Bloc