SharePoint Online: La nueva forma de trabajar Com a part essencial de l'Office 365, el nou SharePoint Online està dissenyat per impulsar a les persones i organitzacions a descobrir, compartir i col·laborar de manera més intel·ligent i més productiva que mai des de múltiples dispositius. Inclou una àmplia gamma de millores i de característiques noves que es centren en 4 àrees: Col·laboració, Intel·ligència, Mobilitat i Seguretat.

Softeng, en estar dins d'un programa especial per als millors partners de Microsoft en el núvol, hem tingut accés a la versió amb totes les millores que Microsoft està incorporant a la versió pública.

En aquest article t'expliquem un resum de les novetats, moltes d'elles no disponibles encara fins a finals d'aquest mateix any.

 

SharePoint Online: La nueva forma de trabajar
Millora la productivitat i la col·laboració  

Onedrive per a l'empresa i SharePoint Online
Ara treballar amb els teus arxius d'Office 365 és més fàcil que mai. Amb les noves capacitats de onedrive per a l'Empresa i SharePoint Online podràs compartir arxius i col·laborar de manera ràpida i senzilla des de qualsevol dispositiu. Així mateix, gràcies a la recerca intel·ligent i l'analítica de documents podràs treballar d'una manera molt més eficaç.

A continuació, et detallem les noves capacitats:

 • Accedir a llibreries de documents de SharePoint Online i arxius de grups d'Office 365 des de l'aplicació mòbil de onedrive
 • Moure i copiar contingut des onedrive a SharePoint
 • Recerques i descobriment intel·ligents des SharePoint i onedrive
 • Analítiques i estadístiques de seguiment de documents i persones
 • Més fiabilitat en la sincronització de llibreries de documents de SharePoint Online amb el nou client de sincronització de onedrive
 • Sincronització de carpetes compartides amb el nou client de sincronització de onedrive

Biblioteques de documents
Amb l'objectiu d'unificar l'experiència d'usuari a l'hora de treballar, la nova interfície de les biblioteques de documents ens ofereix la mateixa aparença en llibreries documentals, onedrive i onedrive per a l'empresa. Així mateix, la nova versió inclou:

 • Noves funcionalitats amb les que podràs realitzar accions com ara crear nous documents, copiar o moure
 • Millora de la recerca ràpida i intel·ligent d'informació de la biblioteca
 • Navegació vertical del lloc que facilita l'accés a la resta de seccions
 • Noves capacitats de metadades que milloren filtres i ordenació
 • Activitats i analítiques de seguiment de documents i persones

Bibliotecas de documentos

 

SharePoint Online: La nueva forma de trabajar

La Intranet intel·ligent i mòbil  

La nova versió de SharePoint ens ofereix una intranet més accessible, més intel·ligent i més personalitzada i moderna, en base a les accions que realitzes, el contingut i les persones amb les que treballes.

D'altra banda, conscients de la importància de la mobilitat, Microsoft ha volgut millorar i potenciar aquest aspecte en la nova versió oferint una millor experiència d'ús des de dispositius mòbils.

aplicació mòbil
SharePoint Online: La nueva forma de trabajar Ja és una realitat poder disposar de SharePoint "a la butxaca". Microsoft ha llançat l'aplicació mòbil de SharePoint amb la qual pots mantenir productiu siguis on siguis accedint des del teu dispositiu mòbil. Amb la nova App mòbil tens accés total a SharePoint, incloent notícies, llocs freqüents o seguits. A més i gràcies a la integració amb la intel·ligència de l'Office graph, pots obtenir les notícies i documents més rellevants per a tu.

L'aplicació mòbil ja està disponible per iOS, i en el transcurs del quart trimestre del 2016 ho estarà per Android i Windows Phone.

 

 

 

 

Pàgina d'inici de SharePoint
La nova pàgina d'inici de lloc de SharePoint proporciona als usuaris fàcil accés a tots els seus llocs i permet navegar de manera senzilla a través de la seva intranet, així com estar al dia de l'activitat dels seus llocs amb un sol cop d'ull.

Les millores més destacades són:

 • Crear "Nous llocs" ràpidament
 • Accés ràpid als llocs que segueixes i als visitats recentment gràcies a l'Office Graph
 • Descobrir activitats i persones gràcies a l'Office Graph
 • Enllaços a contingut rellevant per a tota l'organització
 • Afegir a "favorits" els continguts o grups que vulguis seguir

SharePoint Online: La nueva forma de trabajar

  Nous llocs de Grup
SharePoint ens permet crear espais o llocs de col·laboració on centralitzar la informació intercanviada entre els membres d'un equip, un lloc en el qual les persones amb les que treballes, tant de l'organització com externes, es reuneixen en temps real per treballar, crear i compartir contingut.

Els llocs de grup ens ofereixen una aparença renovada i moderna amb noves funcionalitats que faciliten la col·laboració entre equips. Així mateix, estan dissenyats de forma nativa per accedir des de la nova App de SharePoint pel que pots treballar amb ells des de qualsevol dispositiu.

Amb els llocs de grup podràs:

 • Gestionar coneixement i documentació de forma conjunta i sincronitzada
 • Convidar usuaris interns i externs per a treballar en tasques comunes
 • Realitzar recerques intel·ligents de contingut
 • Integració amb llocs de grup de l'Office 365
 • Assignar tasques, administrar i tenir un seguiment de l'evolució dels projectes
 • Integració amb Yammer
 • Seguiment d'activitats i analítiques de documents i persones

SharePoint Online: La nueva forma de trabajar

  Microsoft Flow i PowerApps

Una de les novetats destacades és la incorporació de dos nous serveis amb què Microsoft potencia la creació d'aplicacions multidispositiu i fluxos de negoci:

 • El primer és Microsoft Flow, un nou servei que permet organitzar fluxos de treball en el núvol com ara crear fluxos, automatitzar sincronització d'arxius, alertes, etc. La integració de Flow amb SharePoint permetrà crear fluxos de treball des d'una llista de SharePoint.
 • El segon és Microsoft PowerApps, un servei dissenyat per ajudar els empleats d'una empresa a crear les apps que necessiten de manera ràpida i senzilla, connectar amb els sistemes de l'empresa d'una manera segura i compartir les seves aplicacions fàcilment amb els seus companys.

 

SharePoint Online: La nueva forma de trabajar


Seguretat i compliment   El compliment de les lleis és fonamental per a les organitzacions i afecta els documents digitals d'aquestes. És per aquest motiu que la nova versió inclou moltes capacitats (controls, polítiques i informes administratius) que asseguren la protecció de la informació sensible de l'empresa. Les novetats inclouen millores en DLP (Data Loss Prevention), administració de dispositius mòbils (MDM), administració d'aplicació mòbil (MAM), Customer Lockbox i nous escenaris d'encriptació i millores en les eines de compliance, que asseguren que les accions dels usuaris sobre els documents de l'empresa compleixen amb les polítiques d'aquesta.

 

En resum, amb aquesta nova versió Microsoft fa un pas més cap a l'impuls de la productivitat tant de les persones com de les organitzacions oferint-los una plataforma encara més col·laborativa, intel·ligent, mòbil i segura.

Aquest és un article resum perquè et facis una idea preliminar de les novetats de la versió. En propers articles aprofundirem en cadascuna de les novetats així que t'animem a que estiguis connectat;)

Vols saber més sobre el nou SharePoint Online?

Sí, vull saber més

<< tornar a l'bloc
FacebookTwitterLinkedInWhatsapp
Cognoms *
Càrrec *
Nº empleats *
Enviant...

Vols rebre els articles al teu correu?


Suscripciones al Blog Rss del Bloc