28/1/2014 publicat per: Softeng

Escritorios Virtuales en Windows Azure

Coincidint amb el llançament de Windows Server 2012 R2, Microsoft va anunciar un canvi en els termes de llicència de Windows Azure per permetre l'ús de Remote Desktop Service (RDS) en màquines virtuals Windows Azure (VM). D'aquesta manera, Microsoft ofereix un escenari escalable i econòmic perquè la teva empresa pugui tenir escriptoris virtuals en el núvol d'Azure.

Remote Desktop Services (anteriorment anomenat Terminal Services) utilitza un model similar a un pool de VDI, amb un únic usuari per escriptori i perfectament adaptat per a entorns d'allotjament compartit a través de llicències SPLA de Windows server i de la CAL de Remote Desktop. Així mateix, les calç s de RDS adquirides a través de contractes de volum amb Programari Assurance atorguen drets d'aquest tipus d'escriptori no només en local sinó també en el núvol.

Amb aquesta solució podràs muntar un escenari complet d'escriptoris virtuals basats en RDS / Windows server directament sobre els serveis de laa a Windows Azure. L'arquitectura no canvia molt respecte a com es faria en una infraestructura pròpia i més la teva empresa es despreocupa del muntatge de tota la plataforma de virtualització i es beneficia d'un model de facturació que pot arribar al pagament per minut d'ús.

Existeixen múltiples escenaris en els quals utilitzar aquesta solució, però bàsicament està orientada per al consum d'escriptoris i / o aplicacions a través d'internet.

 

Els avantatges d'aquesta solució són:

  • Solució Legal (enfront de solucions no legals com les VDA en el núvol)
  • Fàcil de desplegar
  • Allotjament en diferents localitzacions geogràfiques depenent de la ubicació dels usuaris
  • Geo-tolerància a fallades
  • Pagament per minut dels recursos
  • Independència de les xarxes pròpies o amples de banda

Inconvenients:

  • Pitjor escalabilitat que una arquitectura equivalent on premise
  • Poc viable per a aplicacions amb fortes dependències del back-end
  • Menor flexibilitat o restriccions en els models de desplegament
  • Possibles limitacions legals o en la suportabilitat d'algunes aplicacions

D'altra banda, Microsoft està treballant en un projecte anomenat Mohoro, amb el qual pretén oferir escriptoris de Windows a una oferta com a servei. Aquest projecte veurà la llum probablement en la segona meitat del 2014.

<< tornar a l'bloc
FacebookTwitterLinkedInWhatsapp
Cognoms *
Càrrec *
Nº empleats *
Enviant...

Vols rebre els articles al teu correu?


Suscripciones al Blog Rss del Bloc